Life

Onderzoek: dit lichaamstype vinden vrouwen het meest aantrekkelijk

lichaamstype

De eeuwenoude vragen die mannen zichzelf stellen is natuurlijk: is mijn lichaam wel aantrekkelijk genoeg voor vrouwen? En: ben ik überhaupt wel goed genoeg? Met name millennial mannen zijn in de afgelopen jaren hard getroffen door een onrealistisch lichaamstype dat is geschetst (bedankt social media).

Het ‘ideale’ lichaamstype bij een man

Het hebben van een afgetraind lichaam is vandaag de dag niet alleen een luxe die sporters hebben. Sterker nog, het is een mainstream levensstijl geworden. Er is natuurlijk niks mis met een gezonde en sportieve levensstijl, maar een sixpack in combinatie met een zo laag mogelijk vetpercentage is misschien wat overdreven.

Mannen van onze generatie staan onder veel druk om het ‘ultieme’ en meest wenselijke lichaam te hebben. En waar doen we het voor? Andere mannen? Soms. Voor onszelf? Meestal niet. We doen het vaak voor de dames. Maar hoe belangrijk is een afgetraind lichaam voor vrouwen? Om antwoord te krijgen op die vraag pakten we een biertje en gingen op onderzoek uit.

lichaamstype

Welk lichaamstype vinden vrouwen aantrekkelijk?

Heren, we moeten praten. Laat je niet beïnvloeden door alle afgetrainde en strakke lichamen op Instagram. Vrouwen geven namelijk helemaal niet zoveel om die opgepompte borstpartij, schouders of armen. Wel zijn er dingen waar het andere geslacht de voorkeur aan geeft. Zit je er klaar voor?

Langere mannen

Deze zal je ongetwijfeld niet verbazen. Of dit nou komt omdat ze zich hierdoor veiliger, beschermd of vrouwelijker voelen, blijft onduidelijk. Maar toch liegen de cijfers er niet om. 73% van de ondervraagde dames zei hierover dat ze de voorkeur geven aan een man boven de 1.8m, voornamelijk omdat ze dan hakken kunnen dragen.

lichaamstype

Brede schouders

Brede schouders legt volgens de ondervraagden de nadruk op kracht en mannelijkheid, wat er voor de dames voor zorgt dat ze zich vrouwelijker voelen. Waarschijnlijk stamt deze voorkeur af uit het stenen tijdperk, waar deze eigenschappen erg belangrijk waren. Vandaag de dag geldt dit dus nog steeds.

Dat we zeggen dat vrouwen van brede schouders houden, betekent natuurlijk niet dat je een strak dieet moet gaan volgen en jezelf kapot moet trainen in de gym. Het gaat erom dat je de juiste schouder oefeningen doet om spiergroei te bevorderen, en dan hebben we het dus niet specifiek over afvallen.

lichaamstype

Dad bod is de winnaar

Als je nou alle lichaamskenmerken die in dit onderzoek zijn genoemd in een machine zou stoppen, zou de Dad-bod eruit komen rollen. Dit wordt trouwens ook wel het Leonardo DiCaprio-effect genoemd. De acteur wordt vaak gezien met een wat voller buikje, en wordt altijd omringt door de mooiste vrouwen.

Neem dus een voorbeeld aan Leo. In de vragenlijst gaf het grootste gedeelte van de vrouwen aan dat ze de voorkeur geven aan een dad-bod boven een afgetraind lichaam. Ze verwezen hierbij naar knuffeligheid en minder ijdelheid.

lichaamstype

Een dad-bod is voor de meeste mannen misschien niet het ideale lichaamstype, maar als je het hebt, waarom niet ermee pronken? Beter dan de hele dag droge rijst en gekookte broccoli naar binnen proberen te werken.

Een gezonde en fitte levensstijl

Zoals we al zeiden is er helemaal niets mis met een gezonde en sportieve levensstijl. Sporten hoort naar onze mening een prominent onderdeel te zijn in het leven van iedereen. Wat echter niet hoort, is een verkeerd beeld wat geschetst wordt door figuren op sociale media. Gezond én gelukkig is naar onze mening de juiste weg. Lees ook eens één van deze artikelen: