vrouwen libido onderzoek
Health

Op deze leeftijd is het libido bij vrouwen het hoogst

Klagen jouw maten wel eens over hun seksleven? Of heb je zelf wel eens het gevoel alsof je te kort komt? Dit kan in sommige gevallen komen door een laag libido. Dit is niet zo gek, vrouwen bereiken namelijk op latere leeftijd pas een hoog libido en bij mannen zit dit vaak net iets anders.

Het libido van vrouwen

Uiteraard zijn er genoeg vrouwen die altijd een hoog, of zelfs hoger, libido hebben. Toch is er een wezenlijk verschil tussen de gemiddelde man en vrouw. Mannen hebben namelijk een hoog testosteron gehalte en dit is ook de reden dat het libido vaak wat hoger ligt en daarom vaker zin hebben.

Vrouwen krijgen op een hogere leeftijd een piek in hun libido. Dat is toch wel interessant om te weten en in het achterhoofd te houden. Uiteraard is dit algemeen en verschilt het per vrouw. Er zijn bijvoorbeeld ook mannen met een lager libido. We zijn allemaal uniek en dat maakt het ook zo leuk.

vrouwen libido

Op welke leeftijd is het libido het hoogst

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar het libido van vrouwen. Veel vrouwen zijn rond hun 18e met hele andere dingen bezig dan enkel en alleen maar seks. Mannen zijn op die leeftijd juist niet te stoppen en willen alles ontdekken. Dit heeft vaak weinig met romantiek te maken. Bij vrouwen werkt dit op die leeftijd toch anders. Daar is romantiek toch belangrijker.

Rond het 32e leefjaar voelen vrouwen zich op hun aantrekkelijkst. Dit is het moment dat het zelfvertrouwen vaak het hoogst is. Dit is daarom meteen ook het moment dat ze het hoogste libido hebben bereikt. Zelfvertrouwen en goed in je vel zitten gaat dus hand in hand met het libido. De periode tussen 32 en 40 hebben vrouwen daarom het hoogste libido. Mannen moeten in die periode dus extra aan de bak!