Life

Dit vinden vrouwen van mannen met borsthaar

vinden vrouwen borsthaar aantrekkelijk

In de jaren 80 pronkten mannen met hun borsthaar. Sterker nog, het hebben van een volledig struikgewas op je borstkas werd in die tijd gezien als een teken van aantrekkelijkheid en mannelijkheid. Tegenwoordig zie je steeds meer mannen met strak geëpileerde wenkbrauwen en haarloze lichamen waar geen stoppeltje op te vinden is.

Vinden vrouwen borsthaar aantrekkelijk?

Maar is het waar? Voelen vrouwen zich meer aangetrokken tot mannen met weinig tot geen borsthaar, of is een echte vent met een harig regenwoud op zijn lichaam juist het meest sexy? Wij gingen op onderzoek uit, en kwamen tot een aantal opmerkelijke conclusies die we konden trekken.

Eerst is het belangrijk om te vermelden dat vrouwen van verzorgde mannen houden, dus ook verzorgd lichaamshaar. De studie Remington Products vroeg maar liefst 435 mannen naar hun gewoontes op het gebied van verzorging van lichaamsbeharing. Ook vroegen ze 440 vrouwen naar hun persoonlijke mening op het gebied van lichaamshaar.

Vinden vrouwen borsthaar aantrekkelijk

Wat blijkt? ‘Slechts’ 17% van de vrouwen gaven de voorkeur aan een volledig geschoren borst, terwijl meer dan de helft, 53%, de voorkeur gaf aan een getrimde borstpartij. Dit toont aan dat het gros van de vrouwen wel degelijk borsthaar prefereren. Wel moet het goed onderhouden worden zodat het niet uit het overhemd van een man steekt.

Waarom houden vrouwen van borsthaar?

We kunnen concluderen dat sommige vrouwen de voorkeur geven aan mannen die haarloos zijn, terwijl het grootste gedeelte geniet van zowel gezichts- als borsthaar. Maar waarom is dit precies? De vrouwen die deelnamen aan het onderzoek hadden daar verschillende redenen voor:

Vinden vrouwen borsthaar aantrekkelijk

1. Lichaamshaar staat gelijk aan meer testosteron

Dit is te wijten aan onze oerinstincten, aangezien haar het product is van testosteron. Dit staat weer gelijk aan energie, kracht, zelfvertrouwen en natuurlijk seksdrive. Deze eigenschappen zijn dingen waar vrouwen zich natuurlijk tot aangetrokken voelen.

2. Het laat je er wijzer uitzien

Mannen met een kaalgeschoren borstkas zien er volgens de meeste vrouwen nogal jong uit. Mannen met wat meer haar op het lichaam zien er volgens hen ouder en wijzer uit. Vrouwen zullen eerder een man met een baard of op zijn minst wat gezichtshaar opmerken dan iemand zonder baard. Je ziet er volwassener en mannelijker uit.

3. Draagt bij aan lichaamsgeur

Harigheid draagt bij aan je eigen lichaamsgeur (en dan op een goede manier). Iedereen heeft een eigen geur, en dat is iets wat vrouwen ook opmerken. Volgens verschillende wetenschappelijke onderzoeken zal een vrouw de genetica van een man opsnuiven voordat ze beslist of hij geschikt voor haar is.