Vrouw vindt bij het opruimen per ongeluk een Rolex Daytona van 250.000
Media

Vrouw vindt bij het opruimen ‘per ongeluk’ een Rolex Daytona van $250.000

Horlogeliefhebbers opgelet. Elke echte liefhebber van Rolexen, Audemars en Patek Phillipe’s heeft het doel om er ooit eentje aan te schaffen. Maar wat nou als je er opeens ‘per ongeluk’ eentje tegen het lijf loopt? Dat overkwam deze vrouw in kwestie. En de Rolex die ze vond in haar bankstel was ook nog eens een van de meest dure en zeldzame varianten die je kunt vinden: De Rolex Daytona ref 6241 ‘Paul Newman’.

Per ongeluk een Rolex vinden

Bob’s watches, een bekende handelaar in vooral Rolexen, bracht dit verhaal onlangs naar buiten. Ze werden door de vrouw in kwestie gecontacteerd omdat ze een Rolex tussen haar bankstel had gevonden. De dame was op zoek naar haar telefoon en zocht tussen de kussens van haar bank. Ze graaide naar haar telefoon maar vond tot haar eigen verbazing een oud horloge.

Dat het om een dure Rolex ging wist ze in eerste instantie nog niet. Ze belde haar 92-jarige vader of het misschien zijn horloge was. Hij wist direct dat het een duur horloge zou zijn maar wist haar te vertellen dat hij zo’n duur horloge zeker niet kon betalen – het was dus zeker niet zijn horloge.

Rolex model van grote waarde

De bank bleek vele jaren eerder gekocht te zijn in een tweedehands winkel voor $25(!). De tweedehands winkel had geen idee meer wie de vorige eigenaar was. Ze besloot op het internet op onderzoek uit te gaan. Na enig uitzoekwerk bleek het een Rolex Daytona ref. 6241 Paul Newman te zijn. Een uiterst zeldzaam exemplaar en heel erg gewild onder handelaren en liefhebbers.

Ze nam contact op met Bob’s Watches die direct geïnteresseerd waren. Ze kon echter de reis naar de winkel niet betalen. De eigenaar van de winkel besloot een expert op het vliegtuig richting de vrouw te zetten. Het bleek een echte Rolex Daytona ref. 6241 Paul Newman (zie foto hieronder).
Vrouw vindt bij het opruimen per ongeluk een Rolex Daytona van 250.000 1

Opbrengsten goed besteed

De vrouw in kwestie heeft besloten afstand te doen van het horloge en het dus over te laten kopen. Met het bedrag van $250.000 kon ze veel belangrijkere dingen doen. Ze heeft bijvoorbeeld een nieuw huis gekocht en heeft een bezoekje gebracht aan de plastische chirurg voor nieuwe ‘rondingen’. Ieder z’n prioriteiten natuurlijk. Ga jij vandaag ook even tussen jouw bankstel kijken?