Media

Gezelligste kroeg van Nederland: jubileumeditie van De Vrienden van Amstel LIVE van start

de-vrienden-van-amstel-live-jubileumeditie-2-1020x612

In de grootste en gezelligste Amstel kroeg van Nederland is gisteravond de jubileumeditie van De Vrienden van Amstel Live van start gegaan. Het is de 25ste editie dit jaar. Maar liefst twintig avonden lang kun je genieten van 28 artiesten die een spectaculaire show van bijna 3,5 uur weggeven tijdens deze jubileumeditie. Verdeeld over twintig uitverkochte avonden bezoeken maar liefst 300.000 vrienden het concert.

Ook buiten de Ahoy is het feest

Niet alleen in de Ahoy is het een dikke vette party, maar ook eromheen zal De Vrienden van Amstel Live de komende tijd verschillende activiteiten organiseren. Zo worden reizigers op Rotterdam Centraal muziek begroet door een mega grote jukebox waarop Vrienden van Amstel nummers worden afgespeeld. Maar dat is niet het enige, want in het hele land om verschillende Amstel-kroegen maken mensen kans op kaarten voor het concert. Alle deelnemende kroegen zijn te vinden op: www.amstel.nl/stream

Daarnaast kun je vanuit deze kroegen op vrijdag 13 januari een exclusieve livestream uit Ahoy bekijken. Krijg je er nog geen genoeg van? Videoland brengt de documentaire ‘Al 25 jaar Vrienden’ uit en Kraantje Pappie komt met een vervolg op de succesvolle podcast reeks ‘Kraan aan De Bar”. Hierin voert hij in de bar backstage gesprekken met de optredende artiesten.

Historie van De Vrienden van Amstel

De eerste editie van De Heeren van Amstel LIVE vond plaats in 1998 in een typisch Hollands bruin café; De Heeren van Aemstel aan het Thorbeckeplein in Amsterdam. Het evenement werd toen gepresenteerd door Barry Hay. De bijzondere samenwerkingen tussen verschillende artiesten onder wie BLØF en KANE maakt dit een bijzondere show.

In 1999 werd de overstap naar Rotterdam gemaakt. Artiesten zoals Guus Meeuwis, Normaal, Henk Westbroek en The Scene traden toen in
estafettevorm op tijdens de eerste twee concerten in Sportpaleis Ahoy. De muzikale estafette, waarin artiesten steevast na de derde song in duetvorm het stokje overdragen aan een collega, blijkt een succesformule. De eerste editie in Rotterdam Ahoy werd door 13.000 Vrienden bezocht.

 

Activiteiten rondom De Vrienden van Amstel Live

Al 25 jaar is De Vrienden van Amstel Live niet meer weg te denken in Nederland.  Om deze hechte vriendschap te vieren zal er flink worden uitgepakt. Naast de jukebox op Rotterdam Centraal waarover we je eerder vertelde, kan het best zo zijn dat je een Vrienden van Amstel bus tegenkomt. Deze tourt negen keer door het land en rijdt langs diverse Amstel-kroegen om vriendengroepen op te pikken en naar Rotterdam te rijden. De hints waar de bus rijdt wordt gedeeld via Radio 538, de socials van Amstel en op de socials van De Vrienden van Amstel LIVE.

Houd deze dus in de gaten. Als de De Vrienden van Amstel LIVE Café tour bus rond borreltijd arriveert bij jouw kroeg, dan krijg je een lot. Een van de artiesten of presentatoren van De Vrienden van Amstel LIVE reist met de bus mee en wijst door middel van een draai aan een rad de winnaars aan. Een groep van maximaal zes vrienden wordt vervolgens diezelfde avond nog naar Rotterdam Ahoy gebracht om De Vrienden van Amstel LIVE bij te wonen. Dat wil je niet missen!

Vrienden van Amstel Live bij Renze en op Videoland

Aanstaande zaterdag 7 januari zal tijdens de talkshow van Renze live het jubileum van De Vrienden van Amstel worden uitgezonden. Hij spreekt dan optredende artiesten en natuurlijk gaan we ook wat muziek horen.

Op Videoland wordt een documentaire uitgezonden waarin alle ins en outs van De Vrienden van Amstel Live te zien is.  Deze documentaire gaat zaterdag 14 januari in première. Een volledige livestream van De Vrienden van Amstel LIVE 2022 is op 20 januari via Videoland te zien.

Kaartverkoop De Vrienden van Amstel LIVE 2024

Natuurlijk kun je volgend jaar ook weer genieten van De Vrienden van Amstel LIVE. Dan zullen er vanaf 11 januari weer ruim 200.000 vrienden welkom zijn in Rotterdam Ahoy voor een reeks van 14 shows. De kaartverkoop voor De Vrienden van Amstel LIVE 2024 start op zaterdag 7 januari 2023 om 10:00 via www.vriendenvanamstel.nl