Wheels

Groep vrienden bouwt lijnbus om tot moderne buscamper

buscamper staphorst

Wat doe je als er eindeloze rijen voor Schiphol staan en je minstens 2 uur in de brandende zon moet wachten totdat je je koffer kan inpakken? Precies, een oude lijnbus kopen en die ombouwen tot camper zodat je met al je maten een roadtrip kan maken.

Buscamper Staphorst

Nu is het idee wat de negen jongens bedacht hadden natuurlijk niet iets wat je zomaar even doet. Het kost geld, tijd en planning. Dat weerhield de mannen er echter niet van om dit gigantisch grote project te gaan realiseren, en met succes. Op 7 juli 2021 plaatsen ze hun eerste bericht op Instagram.

Daarin zeiden ze het volgende: “Hallo iedereen! Wij zijn een vriendengroep uit het pittoreske Staphorst! Wij hebben een bus op de kop getikt die wij gaan ombouwen tot camper! Wil je het proces zien? Stay tuned!😉🔥” In de periode daarna hebben ze al hun volgers meegenomen in het ombouwproces, en dat was nogal wat:

De bouw van lijnbus naar camper

Eerst moest de hele bus gestript worden. Dan hebben we het over natuurlijk over het uitbreken van al het onnodige materiaal, denk aan stoelen, kabels etc. Toen dit klaar was, werd er een constructie gebouwd die een beetje een hostel-achtige gevoel heeft.

Als je slaapplekken wil hebben voor 9 personen is het niet moeilijk om te bedenken dat er stapelbedden gecreëerd moesten worden. Ook was het van belang dat er een afvoer zou worden geïnstalleerd voor de nodige hygiëne. Mogen we een groot applaus wat deze jongens voor elkaar hebben gekregen?

Vriendengroep gaat viral met busproject

We zien niet vaak verhalen voorbij komen van creatievelingen die zo’n groot project besluiten te starten. Het feit dat dit een vriendengroep is van negen personen, maakt het nog nets iets specialer. Je kan je dus voorstellen dat het niet lang duurde voordat grotere partijen hoogte kregen van dit verhaal.

Zo reageerde de Nederlandse Fitness-goeroe Joel Beukers hoogstpersoonlijk contact gezocht met de vriendengroep na een bericht van de Instagram-pagina @meervoormannen. Volgens hen beloofde Beukers hen een hele lading drankjes en zijn diepe respect.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MEERVOORMANNEN.💥 (@meervoormannen)