Tech

Neem een kijkje in het Voyager Space Station – ’s werelds eerste ruimtehotel

voyager space station ruimtehotel

Met miljardairs die zichzelf aan de lopende band de ruimte in laten lanceren, is ruimte toerisme iets waar we serieus rekening mee moeten gaan houden. Sterker nog, er zijn op dit moment verschillende bedrijven bezig aan de ontwikkeling van ruimtehotels. De Voyager is hier een voorbeeld van. Dit technologische hoogstandje zal naar verluid in 2027 de planeet verlaten.

Ruimtehotel

Het Voyager Space Station-project gaat gepaard met een prijskaartje van $ 200 miljard. Het ’s werelds eerste ruimtehotel zal van alle gemakken voorzien zijn zoals je dat ook ziet op planeet aarde. De verwachting is dat het hotel vanaf 2027 in een lage baan om de aarde zal vliegen.

De plannen voor dit ambitieuze project werden voor het eerst aangekondigd in 2019 door het bedrijf Orbital Assembly Corporation. Het oorspronkelijke plan was om het ruimtestation in 2025 de ruimte in te lanceren. Het bedrijf moest het project echter doorschuiven naar 2027 vanwege de pandemie.

voyager space station ruimtehotel

Vorm van een reuzenrad

Het ruimtestation zal maar liefst 50.000 m2 groot zijn. De bouw zal in 2026 beginnen. Het Voyager Space Station werkt op zonne-energie en biedt kunstmatige zwaartekracht aan voor een comfortabel verblijf voor alle gasten. Als de bouw voltooid is heeft het hotel ruimte voor 280 gasten en 112 bemanningsleden.

Ook heeft de Voyager het plan om gasten genoeg recreatieve activiteiten aan te bieden voor het geval je ‘verveeld’ raakt. Zo overweegt Orbital Assembly Corporation bijvoorbeeld om ruimtewandelingen aan te bieden. Maar dat is nog maar het topje van de ijsberg.

Recreatie

CEO van Orbital John Blincow deelde ook zijn interesse in het hebben van live-optredens van ’s werelds meest bekende bands. Maar wat misschien nog wel het meest bijzondere idee is? Basketball. In de Voyager kunnen bezoekers namelijk vijf keer hoger springen dan op aarde, wat het spel nog leuker maakt.

Er is geen twijfel over mogelijk dat het Voyager Space station een onvergetelijke ervaring zal zijn voor iedereen die zich eraan waagt. De dagen dat mensen alleen nog maar konden fantaseren over een ruimtereis zijn voorbij. Nu rest ons nog maar één ding – wachten tot het zover is.

the voyager space station ruimtehotel recreatie