Film & Serie

7 voorspellingen uit The Simpsons die ook echt zijn uitgekomen

voorspellingen uit the simpsons

Zijn de schrijvers van The Simpsons tijdreizigers? Het lijkt er in ieder geval sterk op. In 2022 kwam het 33e seizoen van de populaire animatieserie alweer uit van de iconische serie. In het verleden hebben ze nooit teleurgesteld met hun griezelige voorspellingen die jaren later uitkomen.

7 voorspellingen uit The Simpsons

De familie Simpsons bestaat uit verschillende personages, waaronder Homer, Marge, Bart, Lisa en Maggie. De serie is in de afgelopen decennia uitgegroeid tot een tv-serie die iedereen waarschijnlijk wel kent. Ook verschijnen er nog regelmatig gaststerren die in sommige afleveringen verschijnen.

Maar wat de kijkers vooral intrigeert is hoe sommige gebeurtenissen minstens vijf jaar voordat het gebeurde door de schrijvers van The Simpsons werden voorspeld. Zou het kunnen dat de schrijvers echt wereldgebeurtenissen voorspellen, of volgt de wereld gewoon het script van The Simpsons?

voorspellingen uit the simpsons

1. Presidentschap Donald Trump

De aflevering “Bart to the Future” (seizoen 11, aflevering 17) werd in het jaar 2000 uitgezonden, waar Bart Simpson de toekomst van hem en zijn zus zag. De leider van het land was Lisa Simpson, Lisa zei dat de Verenigde Staten de taak hadden om de economie te herstellen na het presidentschap van voormalige president Donald Trump.

Niet alleen werd Trump in 2016 tot president gekozen, maar een scène uit de show zag eruit alsof deze bijna in het echte leven was gerepliceerd. Hierin kijkt een menigte mensen toe hoe Donald Trump een roltrap afdaalt. Exact dit gebeurde ook. Het enige verschil was dat hij dit deed met First Lady Melania Trump.

2. FaceTime

In 1995, in de aflevering “Lisa’s Wedding”, ging Lisa naar een waarzegger die haar toekomst voorspelde in 2010. In Lisa’s toekomst trouwde ze met haar studie liefde. Opgewonden om het nieuws te delen, belde ze haar moeder. De telefoon die Lisa belde, bevatte een scherm waarop Marge’s gezicht in realtime te zien was.

In 2010 kondigde Apple aan dat het “FaceTime” voor Apple-gebruikers had ontwikkeld. Met de app konden gebruikers niet alleen praten, maar ook de persoon met wie ze spraken zien via de camera van de telefoon. Zou Apple stiekem het idee uit een aflevering van The Simpsons hebben gepakt?

voorspellingen uit the simpsons

3. FIFA corruptieschandaal

Deze aflevering kwam slechts een jaar voorafgaand aan de daadwerkelijke gebeurtenis. Hoewel de geur van corruptie al jarenlang bekend was, gebeurde er nooit iets om het daadwerkelijk te stoppen. Sepp Blatter kon gewoon zijn gang gaan, omkoopschandalen, steekpenningen, belastingontduiking en ga zo maar door.

Zoals we al zeiden, was de corruptie al lang de olifant in de kamer, dus het was niet echt nieuws toen het verhaal uitbrak – maar aangezien er nooit iets aan leek te gebeuren, moeten de schrijvers een sterk gevoel hebben gehad dat de zaak zou gaan doorbreken.

4. Olympische glorie

Nog zo’n bizar geval. In de aflevering “Boy Meets Curl” uit 2010 vormen Homer en Marge een gemengd curlingteam en winnen ze tegen alle verwachtingen in de gouden medaille, waarbij Zweden het zilver opeist. Op de Olympische Winterspelen van 2018 maakte het Amerikaanse curlingteam een onwaarschijnlijke comeback en claimde de gouden medaille, waarbij Zweden het zilver won.

5. Cannabis legalisering Canada

In de aflevering “Midnight Rx” uit 2005 bezoeken Homer, Ned, Apu en Grampa Simpson Canada, waar Ned, die wat “reeferino” krijgt aangeboden, verrast is te horen dat wiet legaal is in Canada. Dertien jaar later gebeurde er het volgende: in 2018 legaliseerden Canada recreatieve marihuana.

6. Richard Branson’s Trip naar de ruimte

Nee, ze noemden Richard Branson niet bij naam, maar zelfs Virgin Atlantic merkte al snel op dat een miljardair in een aflevering uit 2008 opmerkelijk veel leek op Richard Branson, die in 2021 (echt) aan boord ging van een vliegtuig en op weg was naar de stratosfeer, 82 kilometer hoog en zwevend met een bemanning van Virgin-medewerkers.

7. 9/11

Misschien wel de meest bizarre en beroemde voorspelling die The Simpson hebben gedaan is 11 september 2001. Ze leken in de aflevering “The City of New York vs. Homer Simpson” uit 1997 te zinspelen op 9/11. In die aflevering was er een pamflet te zien dat zei: ‘New York op $ 9 per dag’. De World Trade Towers stonden vlak achter de negen, waarop het leek op 9/11.