Style

Op deze manier voorkom je voortaan wondjes tijdens het scheren

voorkom wondjes tijdens scheren 3
(Foto: Depositphotos)
Je scheert je voordat je een date hebt of voordat je naar werk gaat en tijdens het scheren loop je een wondje op. De hele dag schaam je je voor die rare plek in je gezicht en het jeukt! Je date ziet het wel, maar durft er niet naar te vragen. Terwijl op kantoor alle collega’s het opmerken. Tijd om hier een einde aan te maken.

Scheerwondjes zijn erg vervelend, maar met een paar simpele trucjes heb je hier nooit meer last van. Deze tips kun je direct toepassen om zo fris mogelijk naar je date of werk te gaan zonder een vervelend wondje.

Wat zijn de boosdoeners en wat kun je ertegen doen?

Als het op scheren aankomt, is het echt niet ingewikkeld. Maar toch zijn er zaken waar je echt goed op moet letten. Het zijn een aantal kleine, maar behulpzame tips waardoor jij geen last meer hebt van scheerwondjes.

Geen verzorging

Na het douchen scheren is het beste. Het warme water zorgt er namelijk voor dat je baardharen zachter zijn en de poriën in de huid openen. Hierdoor glijdt je scheermesje makkelijker over de huid heen. Door je huid te reinigen met skincare maakt het ook makkelijker om geen scheerwondjes te krijgen. De vuiligheid gaat hierdoor uit je huid.

voorkom-wondjes-tijdens-scheren-
(Foto: Freepik)

Verkeerde richting scheren

Iets wat de meeste mannen ook verkeerd doen en wat echt een grote boosdoener is: tegen de haargroei in scheren. Het risico op scheerwondjes is hierdoor veel groter dan dat je met de haargroei mee scheert. Je huid wordt er ook echt niet gladder op, wat veel mannen wel denken.

Niet te hard drukken

Daarnaast moet je ook niet te hard drukken op de huid. Veel mannen hebben de neiging om extra veel druk te zetten op je scheermesje, om zo sneller klaar te zijn. Hierdoor wordt het er niet gladder op en zorgt het ook sneller voor scheerwondjes.

voorkom-wondjes-tijdens-scheren
(Foto: Freepik)

Goed materiaal voorkomt ook scheerwondjes

We weten nu hoe we moeten scheren, maar alsnog kun je scheerwondjes oplopen als je simpelweg niet over het juiste materiaal beschikt. Een goed scheermes en fijn scheerschuim zijn het allerbelangrijkste. Maar wat maakt het zo goed?

Perfecte scheermes

Het is het beste om een flexibel scheermes te nemen met 4 of 5 mesjes die meebeweegt met de contouren van je gezicht. Het is een extra luxe wanneer er een beschermende strip op het mesje zit. Daarnaast is het ook belangrijk om je scheermesje geregeld te vervangen. Zodat deze niet bot is.

Goede scheerschuim

Mannen kunnen zelf uit ervaring delen dat met scheerschuim scheren veel fijner is. Het maakt niet alleen het scheren makkelijker, maar het zorgt ook voor bescherming van de huid. Scheerschuim zorgt er namelijk voor dat je haartjes minder weerstand bieden tijdens het scheren.