Life

Voorkom de friend zone met deze 5 gouden tips

voorkom de friend zone

De grootste nachtmerrie van de moderne man is het belanden in de friend zone, en dat is niet overdreven. Het is zonder twijfel de slechtste plek waar een single man zich in zijn leven kan bevinden. Voorkom de friend zone met deze 5 gouden regels.

De friend zone

De friend zone is een situatie waarin er een mismatch ontstaat in de gevoelens tussen twee personen die aan het daten zijn. Dat kan bijvoorbeeld een scenario zijn waarin één persoon romantische gevoelens voor iemand krijgt, terwijl de ander het meer als een vriendschappelijk band ziet. Hoe zorg je ervoor dat dit niet gebeurt?

1. Maak jezelf ‘schaars’

Jezelf ‘schaars maken’ klinkt misschien wat abstract, maar er zit een logica achter. Dat komt door het principe van schaarste, wat wetenschappelijk bewezen is. Dit is waarbij mensen iets méér waarderen als het zeldzaam is of hen wordt afgenomen.

Wanneer je niet altijd beschikbaar bent of voor hun behoeften zorgt, zullen ze waarschijnlijk het verlies voelen. Dit kan hun verlangen naar jou en hun bereidheid om aan je behoeften te voldoen vergroten. Is dat niet het geval? Dan bestaat de kans dat ze gewoon niet zo geïnteresseerd is, en je dus ‘gefriendzoned’ bent.

2. Wees minder geïnteresseerd

Verwar ‘minder geïnteresseerd’ in dit geval niet met ongeïnteresseerd. Wat we hiermee bedoelen is dat de relatie al uit balans is omdat jij er meer waarde aan hecht dan de andere persoon.

Doe in dat geval eens een stapje terug. Wanhopige mensen eindigen met wat anderen hen geven, niet wat ze willen. Krijg je niet het gewenste effect? Wees in dat geval ook bereidt om weg te lopen wanneer dat nodig is.

voorkom-de-friend-zone-wees-minder-geinteresseerd

3. Creëer wat competitie

Dit punt heeft gedeeltelijk te maken met punt 1 (schaarste). Concurrentie in combinatie met een vleugje jaloezie is een goede manier om deze schaarste te ontwikkelen. Mensen waarderen nou eenmaal meer wat ze denken te kunnen verliezen. Probeer wat te socialiseren met het andere geslacht.

Als je het druk hebt met andere mensen zal je crush misschien wat gemotiveerder zijn om tijd en aandacht voor je vrij te willen maken. Merk je helemaal geen jaloezie? Dan zit je misschien al in de friend zone en kan je beter je zinnen zetten op een nieuw iemand.

4. Probeer haar uit te dagen

We snappen dat je volledig aan haar kant staat, maar als je haar nooit uitdaagt, kom je in de door mannen alom gevreesde friend zone. Slecht idee. Als je het altijd met haar eens bent val je simpelweg niet meer op, en verschijnt er langzaam maar zeker een bordje met ‘gewoon een vriend’ op je voorhoofd.

Als je echt gezien wilt worden als een potentiële liefdespartner moet je opstaan en speels durven te zijn in je interacties met haar. Geef niet toe aan alles wat ze zegt of doet. Daag haar uit en maak haar nieuwsgierig naar jou. Laat zien dat je niet zoals iedereen in haar omgeving bent, en dat je voor jezelf kan nadenken.

voorkom_de_friend_zone_probeer_haar_uit_te_dagen

5. Flirt met haar

Nog een reden om in de friend zone te belanden is het feit dat je simpelweg nooit je interesse duidelijk hebt gemaakt. Dit is helaas een probleem wat veel mannen hebben. De kans bestaat dat de vrouw je wel degelijk aantrekkelijk vindt en interesse in je heeft, maar gewoon op jou wacht om de eerste stap te zetten.

Het is daarom belangrijk dat je een beetje flirt. Laat haar weten dat je meer in haar ziet dan alleen een vriend. Het is normaal dat mannen en vrouwen op andere golflengtes zitten als het gaat om het upgraden van een vriendschap naar iets serieuzers. Denk hieraan.

voorkom de friend zone flirt met haar

Voorkom de friend zone

Er zijn natuurlijk genoeg dingen die je kunnen helpen om uit de friend zone te blijven. Daarnaast is het belangrijk om te kijken wat de grootste afknappers voor vrouwen zijn. Ben je helemaal up-to-date? Dan zijn er ook genoeg datingtips te vinden om je liefdesleven nog verder te boosten. Succes!