Film & Serie

Een VPN gebruiken: Dit zijn de voordelen

Een VPN gebruiken Dit zijn de voordelen

In de eindeloze wereld van het internet zijn er toch echt wat beperkingen. Om weer wat internetvrijheid terug te vorderen, is daar een slim stukje technologie op bedacht: VPN. Dat levert meer voordelen op dan je misschien denkt. Daarom lees je hier welke voordelen je wint als je een VPN gebruikt!

Veilig browsen

Veilig browsen klinkt in eerste instantie niet erg sexy, maar als je gehackt wordt is het een ander verhaal. Dat wil je dus voorkomen. Met een VPN blijven je datagegevens privé en maak je het hackers een flink stuk moeilijker om toegang tot jouw data te krijgen, vooral als je een openbaar netwerk gebruikt.

Toegang tot alle Netflix content en meer

Hier begint het pas echt met de vrijheden die VPN te bieden heeft. Een voordeel van een VPN is dat je namelijk blokkades omzeild die gebaseerd zijn op locatie. Wil je een film of serie kijken die alleen op de Amerikaanse versie van Netflix beschikbaar is, dan klik je simpelweg wat VPN instellingen aan en bam: Netflix geeft je toegang.

Dit geldt niet alleen voor Netflix, maar voor alle locatie gebaseerde blokkades. Alle streamingsdiensten, video’s, website en andere online content die je voorheen niet kon bereiken door je locatie, liggen opeens binnen handbereik.

VPN voordelen

Veilig anoniem downloaden

Gratis downloaden is chill, maar het wordt je tegenwoordig dubbel zo moeilijk gemaakt. Aan de ene kant dreigen de downloadboetes en aan de andere kant loert het gevaar van hackers die op jouw data uit zijn. VPN is hier de redder in nood, want die houdt ze allebei tegen. De goede, ouwe download-tijden zijn nog niet helemaal voorbij.

Censuur omzeilen

In Nederland valt dit gelukkig flink mee, maar als je naar landen zoals China reist, kunnen websites, apps en soms zelfs het hele internet worden gecensureerd. Daar zit je dan, zonder dat je een mail kunt sturen of video kan kijken. Vooral als je op een business trip bent is internettoegang cruciaal. Je raadt het al: met een VPN kun je dit allemaal makkelijk omzeilen.

Geld besparen

Wist je dat de prijzen van vliegtickets gebaseerd zijn op locatie? Een ticket die je vanuit Nederland online koopt, kan in een ander land een stuk goedkoper zijn. Het gaat dan nog steeds om exact dezelfde vliegreis; het enige verschil is het land waaronder jouw verbinding geregistreerd is.

Gebruik dus een VPN als je vliegtickets boekt en kijk even rond met welke instellingen de vluchten het goedkoopst zijn. Dat kan je uiteindelijk een flinke duit besparen.