volle baard groeien
Style

Baard groeien? 5 tips voor de perfecte verzorgde volle baard

Wil jij een vollere baard groeien? Het laten groeien van een volle baard vereist time, love & care. Helaas groei je een vollere baard niet in een avondje, het is dan ook echt een kwestie van geduld. Het verzorgen en modelleren van je baard is ook essentieel. Maar als je echt een vollere baard wil, dan raden je aan om de volgende stappen uit te voeren.

1. Je moet stoppen met scheren

Klinkt logisch, maar is soms lastiger dan je denkt. Je moet door een paar ‘lastige’ weken heen. Heb geduld en weersta de jeuk. De jeuk is meestal na een week gestopt. Misschien wil je al beginnen met het stylen van je baard, maar wees daar niet te vroeg mee. Je moet eerst kunnen zien wat voor vorm en textuur je gezichtsbeharing heeft. Geduld is een schone zaak.

Maar we snappen ook dat je niet kan wachten tot je eindelijk een volle baard hebt. En stiekem wel wil weten wanneer je écht een vollere baard begint te krijgen. Gelukkig hebben wij eerder geschreven over de tijdlijn van het groeien van een baard. Zo weet je ongeveer wanneer je de eerste haartjes kan verwachten en wanneer je een volle baard kan verwachten.

2. Verzorg je volle baard

Je baard verzorgen is essentieel voor een volle baard. Gelukkig hebben wij eerder al een stappenplan geschreven, zodat jij weet hoe jij het beste je baard moet verzorgen. Het is belangrijk dat je je baard wast en producten als speciale conditioner of baardolie blijft gebruiken. Op deze manier voorkom je jeuk, blijven je haren zacht en soepel Tip! Scrub je gezicht, zo voorkom je ingegroeide haartjes.

Met deze 5 tips krijg jij een volle baard 3. Bijwerken van je baard

Oké, je hebt u een paar weken gewacht. Je hebt waarschijnlijk al een aardige baardgroei. We moeten erbij zeggen dat het per persoon verschilt. Zo heeft de een binnen een week al een aardige baardgroei en de ander pas na 3 weken een vollere baard. Dus wees geduldig.

Wanneer je op het punt met dat je wel een aardige baardgroei hebt kan je beginnen met trimmen. Vergeet daarbij niet de losse haren te verwijderen! Wist je dat er ook nog eens gezondheidsvoordelen zitten aan het hebben van een baard?

4. Je volle baard stylen

Na ongeveer een maand, nogmaals dat kan per persoon verschillen, begint het leuke werk. Nu kan je je volle baard stylen! Je kan je baard op verschillende manieren stylen. Check wat het beste bij je gezichtsvorm staat. Je kan voor een tijdloze baard gaan of een trendy model. It’s up to you! Daarbij kan je je baard automatisch scheren of op de klassieke manier.

5. Onderhoud je baard

Het is belangrijk om je baard te blijven onderhouden, alleen op deze manier hou jij je baard netjes en verzorgd. Een meesterlijk baard verzorgen doe je zo! Blijf baardolie of- conditioner gebruiken en investeer in de juiste tools. Zoals een baardborstel, baardtrimmer en bijvoorbeeld een roterend scheersysteem.

Vind je dat te veel gedoe? Je kan natuurlijk ook altijd naar een barbier gaan. Lees je dit artikel nu en heb je al een flinke baard? Lucky you! Vrouwen vinden baarden aantrekkelijk!