Health

7 soorten voeding die je testosteron en libido verhogen

voeding testosteron libido verhogen

Als jij een hoog testosteronniveau wilt hebben, moet je zeker je eten onder de loep nemen! Voeding speelt namelijk een belangrijke rol bij het handhaven van een gezonde hormoonbalans in ons lichaam. De voedingsstoffen die we binnenkrijgen, beïnvloeden ons hormoonniveau en kunnen bijdragen aan de productie van testosteron. Maar wat moet jij eten om je testosteron te verhogen?

1. Oesters

Oesters zijn naast dat ze luxe zijn, ook nog eens goed voor je gezondheid. Dit komt doordat ze rijk zijn aan zink, een mineraal dat essentieel is voor de productie van testosteron. In 100 gram aan oesters zit zo’n 16 milligram zink. Dit is al meer dan de minimale aanbevolen hoeveelheid per dag, wat op 9 milligram per dag ligt! Zink tekorten zijn geassocieerd met lage testosteronspiegels, dus het eten van oesters kan helpen om dit tekort aan te vullen.

2. Grasgevoerde biefstuk

Grasgevoerde biefstuk is een uitstekende bron van eiwitten en vetten, die beide belangrijk zijn voor de productie van testosteron. In 100 gram biefstuk zit zo’n 21 gram aan proteïne, ideaal om jouw spieren mee op te bouwen! Bovendien is grasgevoerd vlees vaak rijker aan voedingsstoffen dan graan gevoerd vlees, wat kan bijdragen aan een gezonde hormoonbalans.

3. Vette vis

Vette vis, zoals zalm en tonijn, is rijk aan omega-3 vetzuren, die ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Ontsteking kan de testosteronproductie belemmeren, dus het eten van vette vis kan helpen om ontsteking te verminderen en de testosteronspiegel te verhogen. In 100 gram zalm zit ongeveer 2 gram aan omega 3-vetzuren.

4. Uien en knoflook

Uien en knoflook bevatten zwavelverbindingen, die de productie van testosteron kunnen bevorderen. Bovendien kunnen ze helpen om, net als ashwagandha, het hormoon cortisol te verminderen. Door dit stresshormoon te verlagen, kan je testosteron toenemen.

5. Eieren

Eieren zijn een geweldige bron van eiwitten en cholesterol, die beide belangrijk zijn voor de productie van testosteron. Bovendien bevatten eieren vitamine D, een voedingsstof die vaak geassocieerd wordt met testosteron. In twee eieren zit ongeveer 8.2µg aan vitamine D. Dit is 82% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine D dat je via voeding binnenkrijgt.

6. Lever

Lever is een van de rijkste bronnen van vitamine A, die essentieel is voor een gezonde hormoonbalans. Bovendien bevat lever veel zink, wat kan helpen om testosteron te verhogen. Er zit zo’n 11 milligram zinc in 100 gram gekookte lever. Dit is ongeveer 3 keer zo hoog dan andere soorten vlees, zoals kip en biefstuk!

7. Pure chocolade

Pure chocolade is niet alleen lekker, maar kan ook bijdragen aan een gezonde hormoonbalans. Het bevat flavonoïden, antioxidanten die de productie van stikstofoxide bevorderen. Stikstofoxide zorgt ervoor dat je testosteron op een natuurlijke manier verhoogd wordt. Daarom is pure chocolade gezond voor je!