Health

Deze voeding helpt jou beter slapen door aanmaak melatonine

voeding beter slapen melatonine

Een goede nachtrust is essentieel voor ons welzijn, maar wist je dat voeding een grote rol kan spelen bij het bevorderen of verstoren van onze slaap? Een van de belangrijkste stoffen die ons lichaam helpen om te ontspannen en in slaap te vallen, is melatonine. Maar wat kan jij eten om de aanmaak van melatonine te bevorderen? 

1. Walnoten

Walnoten zijn niet alleen lekker, maar ook rijk aan melatonine. Studies tonen aan dat het eten van walnoten de slaapkwaliteit kan verbeteren. Walnoten zijn ook een goede bron van magnesium, wat kan helpen bij het ontspannen van spieren en het verminderen van stress. Magnesium is ook een belangrijke stof voor de aanmaak van testosteron.

walnoten beter slapen

2. Kamille thee

Kamille thee staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen en kan helpen bij het bevorderen van slaap. Kamille bevat apigenine, een antioxidant die het lichaam helpt te ontspannen. Daarnaast bevat pure kamille thee, in tegenstelling tot veel andere soorten thee, geen theïne.

Hoewel veel mensen denken dat alle soorten thee ontspannend werken is theïne een vorm van cafeïne wat veel voorkomt in de meeste thee. En we snappen allemaal wel dat cafeïne voor het slapengaan precies de verkeerde keus is!

kamille thee slaapkwaliteit verbeteren

3. Zalm

Veel vette vis bevat vitamine B6, wat nodig is voor de aanmaak van melatonine. Zalm is daarnaast rijk aan omega-3 vetzuren, eiwitten en vitamine D. Omega-3 vetzuren kunnen ontstekingen in het lichaam verminderen en de slaapkwaliteit verbeteren. Vitamine D is ook erg belangrijk bij het reguleren van je slaapcyclus, waardoor je beter kan slapen.

zalm melatonine bevorderen

4. Bananen

Bananen zijn niet alleen een goede bron van kalium, maar ook van melatonine en tryptofaan. Tryptofaan is een aminozuur dat het lichaam helpt om serotonine te produceren. Bananen zijn ook een goede bron van koolhydraten, waar je lichaam veel energie uit kwam putten. Wist je trouwens dat bananen ook heel goed werken tegen een kater?

beter slapen bananen eten

5. Kersen

Kersen zijn een natuurlijke bron van melatonine en worden vaak gebruikt om slaapproblemen te behandelen. Kersen bevatten ook antioxidanten die ontstekingen in het lichaam kunnen verminderen. Kersen passen natuurlijk perfect door jouw smoothie of op jouw dessert. Goed excuus dus om meer toetjes te gaan eten!

kersen aanmaak melatonine