jetpack, aviation, vliegende, motor
Tech

‘Star Wars Speeder Bike’: ‘s werelds eerste vliegende motor

Maak kennis met de toekomst van morgen: vliegende motors. ‘s Werelds eerste vliegende moter, de Speeder van Jetpack Aviation, is namelijk gelanceerd. Je kunt het ook wel zien als een jetski in de lucht. Ook doet het direct denken aan de Speeder Bike uit de Star Wars-film Return of the Jedi. Een super dik ding dus!

Vliegende motor: de JetPack Aviations Speeder

We hebben het al tientallen jaren over vliegende auto’s. Maar wat dacht je van een vliegende motor? Dat is eigenlijk nog een stuk dikker. Je kunt deze motor ook wel een vliegende jetski noemen. Als je de eerste beelden ziet wil je er direct een ritje op maken.

De eerste beelden zijn gemaakt met CGI, maar JetPack Aviation belooft ons dat de Speeder ook echt zo rond gaast vliegen. Ze zijn momenteel druk bezig met de productie, als het allemaal volgens rolletjes loopt is de motor in 2023 af. Je kunt hem hier wel al pre-orderen, zodat je verzeker bent van vliegend geluk.

Specs van de JetPack Aviation Speeder

Je kunt er dus als eerste bij zijn om een vliegende motor te bezitten. Hiermee maak je natuurlijk al jouw vrienden gek. De vliegende motor heeft vier turbojet-motoren. Hiermee kun je een maximum snelheid van 150 mijl per uur bereiken (dat is omgerekend 241 kilometer per uur). Bizar hard dus.

Ook heeft JetPack Aviation gedacht aan het klimaat. Je vliegt namelijk op 100% klimaatneutrale brandstof van van Prometheus Fuels, Inc. Goed voor jou, goed voor het milieu. Bekijk alle specificaties hier.