vistank-vis
Media

De vistank: gezellig wandelen met je goudvis

Sommige mannen houden nu eenmaal heel veel van hun huisdier. Ze laten het dier geen moment met rust. Vooral katten en honden zijn vaak de klos van ons knuffelgedrag. Maar wat nu als je een goudvis hebt? En je deze graag mee wilt nemen? Hoera, er is een oplossing: de vistank.

De vistank uit Japan

Als je er naar kijkt, blijf je lachen. De vistank is dan ook een hilarisch ding. Een Japans bedrijf heeft het bedacht, omdat het bedrijf het idee heeft dat er mensen zijn die hun vis graag mee naar buiten zou willen nemen. In Japan heet de vistank ‘Katsugyo’: een soort draagbaar aquarium.

De vistank bestaat uit een lange buis met een transparant middengedeelte, zodat je altijd naar je geliefde vis kunt krijgen. Daarnaast heeft het een handvat en een zuurstofmeter. Je kunt op de zuurstofmeter zien of er genoeg zuurstof voor je vis in het aquarium is. Veiligheid voor alles, dus.

Wel goudvissen, geen kooikarpers

De vistank is nog volop in ontwikkeling. Mocht je je vis dus graag meenemen naar het strand of naar een terrasje, heb dan nog heel even geduld. Ook niet elke vis past in de tank. Zo zal het wel passen om er een goudvis in te stoppen, maar geen kooikarper.

De fabrikant is nog bezig om de tank op verschillende vissen te testen. Vissen die graag lange afstanden willen overbruggen of wat groter zijn, passen er eigenlijk niet goed in. We hebben persoonlijk geen flauw idee waarom je dit zou willen, maar je hebt er waarschijnlijk wel bekijks mee op straat.

Ook fijn: als je een vis koopt uit de dierenwinkel, hoef je niet meer met een veel te klein zakje over straat. Je laat meteen zien dat je goed voor het dier zal zorgen. Zelfs als dat betekent dat je met zo’n fishtank over straat moet.