house of gucci villa balbiano
Film & Serie

Feestvilla uit ‘House of Gucci’ staat nu te huur op Airbnb

De Italiaanse villa uit de film House of Gucci staat nu te huur op Airbnb. Balbiano is dé thuisbasis van de patriarch van de Gucci-familie, en ligt aan het sprookjesachtige Comomeer in Noord-Italië. Aldo Gucci wordt in de film gespeeld door Al Pacino. Lady Gaga speelt Patrizia Reggiani en Adam Driver vertolkt Maurizio Gucci.

House of Gucci

House of Gucci is gebaseerd op het boek uit 2001, The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour, and Greed, dat het waargebeurde verhaal vertelt van de relatie tussen Maurizio Gucci – de kleinzoon van Gucci’s oprichter, Guccio Gucci, en Patrizia Reggiani, met wie Maurizio trouwt ondanks de afkeuring van zijn familie.

Het boek onderzoekt onder andere de dood van Maurizio in 1995, de arrestatie van Patrizia in 1997 en welke motieven ze had om haar ex-man te vermoorden. De villa die veelvoudig terug komt in de film dateert uit het einde van de 16e eeuw, en is nu dus te huur op Airbnb.

house of gucci villa balbiano

Villa Balbiano

Het moment dat je binnenstapt in de villa voelt het alsof je honderd jaar terug gaat in de tijd. Interieurkenmerken van het huis omvatten de mooiste kunstwerken en meubels die verzameld zijn uit de afgelopen eeuwen. Het paleis beschikt over zes suites met marmeren badkamers.

Andere voorzieningen zijn een uitgestrekte tuin (die je ongetwijfeld nog kent uit de film), een buitenzwembad, een eigen aanlegsteiger en een botenhuis. Toch kan het nog lastig worden om een plek te bemachtigen voor het huren van de villa.

house of gucci villa balbiano

house of gucci villa balbiano

De gouden ticket

Villa Balbiano opent haar deuren namelijk voor maar één nacht. Zet daarom maandag 6 december in je agenda, want dan kunnen geïnteresseerden een poging doen om een plek te scoren om op 30 maart 2022 in het iconische huis uit de film te mogen verblijven. De prijs per nacht ligt rond de 1.000 euro.

house of gucci villa balbiano