vikings valhalla netflix
Film & Serie

Vikings Valhalla vanaf deze week te zien op Netflix

Fans van de populaire History Channel-serie Vikings kunnen hun geluk niet op. Deze week verschijnt eindelijk de spin-off Vikings: Valhalla, wat zich 100 jaar later afspeelt dan de originele Netflix show. Wat we je nu al kunnen vertellen is dat de serie tenminste 3 seizoenen gaat krijgen, met rond de 24 afleveringen.

Vikings Valhalla op Netflix

De synopsis van de film luidt als volgt: ‘Meer dan 100 jaar na de gebeurtenissen van Vikings, komt het einde van het Viking tijdperk steeds dichterbij. Na de dood van koning Edward maken drie mannen aanspraak op de Engelse troon, wat de toekomst van Engeland voor altijd zal veranderen.’

In tegenstelling tot zijn voorganger, die het publiek terugvoerde naar het begintijd van de Vikingen, zal Vikings Valhalla de andere kant van de roemruchte periode laten zien, in de jaren voorafgaand aan het einde van het tijdperk van de Vikingen.

Verhaallijn springt 100 jaar vooruit

Vikings: Valhalla springt bijna 100 jaar vooruit in de tijd naar de 11e eeuw en volgt de avonturen van legendarische Vikingen zoals Erik de Rode, zijn zoon Leif Erikson, Freydis Eriksdotter en Harald Hardrada. Wat deze serie anders maakt dan anderen, is het feit dat alle personages uit Vikings Valhalla gebaseerd zijn op personen die ook echt hebben bestaan.

De kern van de serie is een geloofsconflict, iets wat fans van de originele serie zullen herkennen. De oorlog tussen het christendom en heidendom gaat door in Vikings: Valhalla, en is historisch gezien een van de belangrijkste redenen achter de ondergang van de Vikingen. Ook zullen we in de nieuwe serie kennismaken met het nazaad van enkele van de oude personages uit de originele serie.

Oude personages keren terug

Weet je bijvoorbeeld nog hoe Ragnars broer Rollo zijn volk en geloof de rug toekeerde om verder te gaan als leider van Normandië? De achter-achter-achterkleinzoon van Rollo zal te zien zijn in Valhalla. Ook zal de kustplaats Kattegat een belangrijke rol gaan spelen in de nieuwste serie.

Kortom, veel om naar uit te kijken. Vanaf vrijdag 25 februari mogen we gaan genieten van Vikings Valhalla. Zet deze datum dus maar vast in je agenda. Ben je op zoek naar meer inspiratie op het gebied van films en series op Netflix? Houdt onze website dan goed in de gaten. Ook kan je één van onze andere artikelen eens lezen: