Life

Simpel trucje: zo voorkom je die vieze rioollucht in je douche

vieze rioollucht douche voorkomen

Als je aan een douche denkt, dan denk je aan een frisse en schone omgeving waar je een aangenaam moment van de dag kunt beleven. Het komt echter vaak voor dat er smerige luchtjes in de afvoer blijven hangen. Een smerige rioollucht is wel het laatste waar je op zit te wachten tijdens een douche, dus hoe kom je van die nare lucht af? Wij hebben het ultieme trucje gevonden om dit stinkende probleem aan te pakken.

Oorzaken vieze geur in de douche

Als je te maken krijgt met smerige luchtjes uit de afvoer in de douche dan is het belangrijk dat je eerst de oorzaak achterhaalt. Je zit niet te wachten op een misselijkmakende geur als je jezelf aan het opfrissen bent, dus je wilt die nare lucht zo snel mogelijk kwijt. De oorzaak ligt vaak bij gebrek aan onderhoud. Als je de afvoer van je douche regelmatig reinigt dan is de kans op een rioolgeur veel minder aanwezig.

Schimmelvorming is de grootste boosdoener. Dit kan komen door een ophoping van zeep, haren, vetten en andere vieze zooi dat in de afvoer blijft plakken. Na verloop van tijd gaat deze ophoping schimmelen, en dat geeft een nare geur af. Er zijn verschillende producten in de winkel te koop die dit probleem aan kunnen pakken, maar deze zijn vaak erg duur. Er zijn manieren die net zo effectief zijn en vrijwel niets kosten. We hebben er een aantal op een rijtje gezet.

rioollucht lifehack

Goede oplossing om die smerige rioollucht aan te pakken

Je hebt ten eerste een lege fles nodig om deze lifehack toe te kunnen passen. We gaan ervan uit dat je die wel in huis hebt. Vervolgens heb je citroenzuur nodig. Dit natuurlijke element is bij uitstek geschikt voor ontvetting, reiniging en desinfectie. Als je een literfles vult met gedestilleerd water en er vervolgens 150 gram citroenzuur in oplost, dan heb je het perfecte wapen tegen een stinkende afvoer. Giet de fles leeg in het doucheputje en gooi er daarna een pan kokend water achteraan.

Er is nog een andere manier waarop je die smerige lucht uit de afvoer aan kan pakken. Zuiveringszout staat erom bekend dat het nare luchtjes te lijf gaat. Giet 250 gram zuiveringszout rechtstreeks in de afvoer en laat het even inwerken. Vervolgens giet je er een flinke pan kokend water in. Deze truc werkt ook prima. Als beide methoden niet het gewenste effect hebben, dan kun je altijd nog een mengsel van witte azijn en citroen proberen.

doucheputje rioollucht