marsof_videoland
Film & Serie

Videoland: mini-serie over de MARSOF Special Forces van Nederland

Hoe is het om deel uit te maken van de Nederlandse Special Forces? Videoland geeft een inkijkje bij de MARSOF (Maritime Special Operation), de speciale eenheden van het Korps Mariniers. De special forces opereren onder de zwaarst mogelijke omstandigheden en staan oog in oog met de vijand. Als hun missie wordt verlengd en er geen druppel water meer is, staat de eenheid voor een onmogelijke keuze: opgeven of doorgaan.

Videoland geeft een uniek inkijkje bij de MARSOF

In deze nieuwe Videoland-serie kijk je mee met de speciale eenheid die zowel in Nederland als in het buitenland wordt ingezet in de strijd tegen terroristen, piraten en kapers. Door middel van persoonlijke interviews vertellen deze helden over de opleiding en hun missies. Daarnaast krijg je unieke beelden te zien van geheime missies.

Om bij MARSOF te komen heb je stalen ballen nodig. In de serie zie je onder andere hoe ze strijden tegen Somalische piraten, hoe een verkenningspatrouille in Afghanistan in z’n werk gaat en hoe ze terroristen tegenhouden in Arnhem. Allemaal echt gebeurd en heftig om te zien, laat staan mee te maken. Als je van spanning houdt is dit een must-see voor elke fan.

marsof_videoland1

Het Korps Mariniers bestaat uit verschillende eenheden. Deze vallen allen onder de NLMARSOF, maar ze zijn verder onder te verdelen in het M-squadron en C-squadron. Het M-squadron houdt zich vooral bezig met counter-terrorism. Denk aan het tegengaan van kapers en terroristen. De C-squadron staat voor verschillende taken. Deze eenheid bestaat uit mariniers die zijn opgeleid tot special forces, daarnaast Mountain Leaders en Special Forces onder water.

Nog nooit kwamen cameramannen zo dicht bij de acties van de Nederlandse Special Forces. Uniek om een kijkje te nemen, vooral voor mensen die de ambitie hebben zich aan te sluiten bij een van deze forces. De MARSOF-serie is nu te zien bij Videoland. Check hieronder alvast de spannende trailer:

Check hier het resultaat van een ervaren gast van de Special Forces die meedoet aan een potje Airsoft