hans_betaalt_de_schade
Film & Serie

Videoland: ‘Hans Betaalt De Schade’ geeft kijkje in het leven van Sugar Daddy’s en Golddigers

Hoe ver gaan vrouwen voor die luxe vakantie of designertas? In de nieuwe Videoland Original serie ‘Hans Betaalt De Schade’ gaat het allemaal om de wereld van de Hansen en Grietjes. Hans is een bijnaam voor de sugardaddy 2.0, de man die altijd de rekening pakt.

Hans betaalt de schade

In deze serie volgt maker Mildred Roethof een aantal jonge mannen en vrouwen die op zoek zijn naar luxe, geld, aandacht, gezelschap of seks. Jonge mensen van over de hele wereld, van Friesland tot Dubai, worden gevolgd in deze exclusieve wereld. Van VIP-tafels tot enorme boten, deze levensstijl gaat verder dan de gemiddelde mens überhaupt kent.

Instagram heeft deze hele levensstijl in een vogelvlucht laten groeien. Het is steeds normaler om te pronken met de spullen die je hebt. Maar voor wie doen we dat? En wat is de prijs die mensen er voor betalen? Mannen die dames voor een avondje ‘kopen’ om mee te pronken tijdens een luxe diner of avondje in de VIP. Maar wie gebruikt nou eigenlijk wie?

geld

De maker geeft aan dat ze een inkijk wil geven in een levensstijl die heel lang onder de rader bleef: “Mijn doel is om te laten zien in wat voor bubbel we leven en dat, mede door de invloed en druk van social media ,de drang naar luxe, geld en uiterlijk vertoon groter wordt. Daardoor vindt niet alleen een verschuiving plaats van het gebruik van social media, maar ook man/vrouw verhoudingen krijgen door de doelgroep zelf een andere dimensie.”

In de documentaire worden de vriendinnen Marianna en Dina gevolgd. Zij leven in een wereld vol luxe en snel geld. Ze vertellen hoe ze terecht zijn gekomen in deze wereld en hun eigen rol als onderneemsters. Ook komt Samantha aan het woord, zij vertelt over ervaringen met een Sugar Daddy. We maken daarnaast kennis met Gino, hij vertelt over zijn leven als ‘Hans’.

Rapper Emms van Broederliefde vertelt juist over de keerzijde van deze lifestyle. Hij wordt veel benaderd door vrouwen die verwachten dat hij allemaal dingen voor hem kan kopen. ‘Hans Betaalt De Schade’ is vanaf dinsdag 24 november exclusief te zien bij Videoland.