videoland docu cryptokoorts didi taihuttu
Film & Serie

Videoland-docu ‘Cryptokoorts’: dompel je onder in de wereld van bitcoin

Dat bitcoin hot is hoeven we jullie niet te vertellen. Videoland speelt daar op in met een gloednieuwe docu-serie: Cryptokoorts. Deze docu, bestaande uit vier delen van een half uur per aflevering, neemt je mee in de wereld van bitcoin en andere cryptomunten. Een documentaire voor zowel leek als kenner.

Videoland duikt in de wereld van cryptokoorts

In Cryptokoorts duiken we in de wereld van cryptocurrency. De serie is gemaakt door June te Spenke, die eerder al de docu Famke Next maakte over Famke Louise. In Cryptokoorts zie je meerdere bekende Nederlanders over hun bitcoin-avonturen vertellen. Denk aan namen als Sander Schimmelpenninck, Humberto Tan, dj Sam Feldt, ex-voetballer Evgeniy Levchenko en zanger Jody Bernal.

In de serie komen zowel de financiële zeges als de verliezers ter sprake. Ook zie je de familie Taihuttu, bekend als de bitcoin-familie, die in 2017 alles verkocht voor bitcoins. Zij zijn in ieder geval de lachende derde op dit moment. Je ziet ze in een van de afleveringen terug in hun leven in Mexico.

cryptokoorts videoland
Foto: Videoland

Meerdere kanten van bitcoin belicht

Alle verschillende aspecten van crypto worden belicht in de docu. De voorstanders en tegenstanders. Daarnaast spreken ook de politie en journalist Daniël Verlaan over de veiligheid en gevaren van oplichting omtrent digitale valuta.

Volgens de makers is het de bedoeling dat de kijker op twee gedachtes moet gaan hinken zodat zij uiteindelijk zelf hun mening te kunnen vormen over crypto en de wereld eromheen. Cryptokoorts is vanaf nu te zien op Videoland. Hieronder bekijk je alvast de trailer:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Videoland (@videolandonline)