amsterdam, vintage, watches, videoland, tijd, is, geld
Film & Serie

Videoland geeft exclusief kijkje in de wereld van Amsterdam Vintage Watches

Als je gek bent op horloges dan ken je Jasper Lijfering, en zijn bedrijf Amsterdam Vintage Watches, gegarandeerd. Deze horlogehandelaar heeft de wereld van de horlogerie op z’n kop gezet. Waar deze wereld normaal best wel gesloten is, pakt Jasper het anders aan. Dat laat hij ook zien in nieuwe Videoland-docu: Tijd is geld.

Amsterdam Vintage Watches: Tijd is geld

Je kent AVW waarschijnlijk van hun virale content op social media. De mooiste achtergrondverhalen, het bashen van BN’ers met nep klokkies en alle ins and outs over de mooiste horlogemerken. Bij AVW verkopen ze voornamelijk vintage Rolex, Audemars Piguet, Patek Philippe en Cartier. De crème de la crème dus.

Door hun goede vintage smaak en toffe social media content heeft de zaak veel bekende kanten. Denk aan Ellen DeGeneres, Lil Kleine en de halve voetbalwereld. Onlangs verscheen Jasper nog in een videoclip van Lil Kleine die in Okura werd geschoten. Met het netwerk zit het dus wel goed.

Videoland documentaire

In de nieuwe documentaire krijg je een uniek kijkje in de keuken van het bedrijf van Jasper Lijfering. Hoe hij als jonge gast de zaak van zijn ouders overnam, tot aan het grote succes van vandaag. Deze weg naar succes ging verre van zorgeloos. Naast het bouwen van het merk AVW kreeg hij ook te maken met meerdere inbraken, waarbij tientallen Rolexen en Pateks werden gestolen.

De werkwijze van Jasper wordt door de horlogewereld met zowel bewondering, als met een tikkeltje jaloezie, bekeken. Hij heeft door middel van social media deze stoffige wereld volledig op z’n kop gezet. Oudere handelaren kiezen graag voor anonimiteit, Jasper kiest een andere weg. En dat heeft hem geen windeieren gelegd. De documentaire is vanaf vandaag te bekijken op Videoland.