Food & Drinks

Handig: hierdoor krijg je nooit meer koude frietjes bij McDonald’s

verse-warme-frietjes-mcdonald's
(Foto: Unsplash)

Franse frietjes zijn het lekkerst als ze heet, knapperig en vers zijn. Helaas krijg je bij fastfoodketens zoals McDonald’s weleens frietjes die al een tijdje klaar stonden voordat je ze bestelde. Die zijn dan minder warm en minder knapperig en dat kan best een teleurstelling zijn. Maar let op, er is een lifehack op basis van informatie van insiders, om altijd hete, knapperige Franse frieten te krijgen. Hoe? Dat lees je hieronder!

We bezwijken makkelijk voor de verleiding van fastfood

Er is maar weinig nodig om te bezwijken voor de genoegens van fastfood, zoals een bezoek aan McDonald’s, waar smeuïge hamburgers, verfrissende milkshakes en heerlijk knapperige frietjes je verleiden. Maar we hebben aan de andere kant allemaal wel eens dat teleurstellende moment meegemaakt waarop de Franse frietjes slap en lauw aanvoelen. Het goede nieuws is dat je dankzij een insider tip voorgoed van deze ervaring verlost kan zijn.

Het geheim zit ‘m in het volgende: de Franse frietjes bij McDonald’s verblijven doorgaans enige tijd in een warmhoudlade voordat een McDonald’s crewmember ze op jouw dienblad plaatst. Hoewel ze dan meestal nog wel warm zijn – ze mogen volgens de strikte richtlijnen van McDonald’s daar maar enkele minuten liggen – kunnen ze niet tippen aan de ongeëvenaarde knapperigheid en versheid van frietjes die zojuist uit het frituurvet zijn gekomen.

verse-warme-frietjes-mcdonal'ds

Altijd genieten van verse frietjes bij McDonald’s

Je kunt natuurlijk je eigen frietkraam beginnen, maar er is een eenvoudige en betrouwbare truc om altijd te genieten van kakelverse frietjes bij McDonalds. En het is een truc die altijd werkt. Wat moet je namelijk als enige doen? Vragen om frietjes zonder zout. Klinkt simpel, toch?

Het zit namelijk zo: wanneer je friet zonder zout bestelt, wordt altijd een volledig nieuwe portie frietjes gebakken. Het is zelfs zo dat de frietbak en de frietschep grondig worden afgeveegd, zodat er geen enkele korrel zout achterblijft.  Het resultaat? Een portie verse, knapperige en gloeiendhete frietjes op jouw dienblad.

verse-warme-frietjes-mcdonald's

Verse, knapperige, en hete frietjes op bestelling

Voor jou dus vanaf nu bij McDonald’s geen lauwe, slappe Franse frieten meer. En het beste van alles is dat je, als je stiekem toch zin hebt in zoute frietjes, altijd nog wat zout naar smaak kunt toevoegen. Bij de kassa zijn namelijk (gratis) kleine zakjes zout verkrijgbaar, zodat je jouw frietjes alsnog kunt aanpassen aan je persoonlijke smaak. Let er wel op dat te veel zout niet gezond is.

We kunnen ons voorstellen dat je het gênant vindt, om eerst friet zonder zout te bestellen en dan om zout te vragen. Als je alleen bent kan dat lastig zijn, maar ben je in gezelschap, dan kun je misschien een familielid of vriend vragen om voor jou om zout te vragen. Zo kun je met een kleine maar handige lifehack genieten van jouw krokante, versgebakken frietjes, precies zoals jij ze het lekkerst vindt.