Geld & Carrière

Dit is het mega vermogen van zangeres en model Dua Lipa

Dua Lipa vermogen

Je zal maar knap én talentvol zijn. De Britse zangeres Dua Lipa kan erover meepraten. Ze is pas 27, maar verdiende al miljoenen met haar zang- en modellencarrière. Om hoeveel geld gaat het precies? We zochten het voor je uit.

Zo begon de carrière van Dua Lipa

Dua Lipa werd geboren in Londen, Engeland op 22 augustus 1995. Haar ouders waren een paar jaar voor haar geboorte verhuisd uit Pristina in het toenmalige Joegoslavië – het huidige Kosovo. Haar vader, Dukagjin Lipa is de zanger van de Kosovaarse rockband Oda. Het gezin keerde in 2006 terug naar Kosovo. Lipa ging naar de Third Millennium School in Pristina en werd fan van de hiphopartiesten die haar muziekstijl beïnvloedde.

Lipa begon op 14-jarige leeftijd covers op YouTube te plaatsen, van haar favoriete artiesten zoals Pink en Nelly Furtado. Haar inspiratie was de ontdekking en roem van Justin Bieber op YouTube. Ze verhuisde terug naar Londen en deed naast haar opleiding verschillende baantjes en modellenwerk. In 2013 tekende ze haar eerste platencontract; haar bijbaan van dat moment, serveerster kon ze opzeggen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door DUA LIPA (@dualipa)

Doorbraak en eerste successen

In augustus 2015 bracht ze haar eerste single New Love uit. tweede single, Be the One, bereikte de nummer 1-positie in diverse landen. Haar vijfde single, Blow Your Mind (Mwah) zorgde voor haar eerste vermelding op de Amerikaanse Billboard Hot 100.

In 2017 werd ze genomineerd voor een Teen Choice Award in de categorie Choice Breakthrough Artist. Dat jaar werd ze ook bekroond als Young and Promising International Artist bij de SCTV Music Awards. In 2018 ontving Lipa nominaties in vijf categorieën bij de Brit Awards – meer nominaties dan enige andere artiest dat jaar. Het was ook de eerste keer dat een vrouwelijke artiest vijf nominaties ontving.

Met welke merken werkt Dua Lipa samen?

Naast haar zangcarrière heeft de popster samenwerkingscontracten met verschillende topmerken. Zo heeft ze drie collecties ontworpen met Pepe Jeans. Ze is ook het gezicht van de Libre-geur van Yves Saint Laurent. Dua tekende in november 2020 een meerjarige overeenkomst met Puma.

Dua Lipa privé

Lipa had een knipperlichtrelatie met de Engelse chef-kok Isaac Carew. Ze waren drie jaar samen tot begin 2017, verzoenden zich in januari 2018, maar gingen begin juni 2019 weer uit elkaar.

Sinds juni 2019 date ze een tijd met het Amerikaanse model Anwar Hadid, de jongere broer van de modellen Gigi en Bella Hadid. Ook daar kwam een eind aan en sinds november vorig jaar zou ze een relatie hebben met de Amerikaanse rapper Jack Harlow.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door DUA LIPA (@dualipa)

Hoe groot is het vermogen van Dua Lipa?

Haar werk als zangeres, songwriter en model heeft Dua Lipa op jonge leeftijd al een fors vermogen opgeleverd. Maar om hoeveel gaat het nu precies? De Britse krant The Times meldt een geschat vermogen van 36 miljoen Engelse ponden. De eveneens Britse krant The Sun meldde echter vermogen van 47 miljoen Engelse ponden.

Het zal je niet verrassen dat een groot deel van haar vermogen afkomstig is uit optredens en de verkoop van muziek. Daarnaast brengt haar modellenwerk nog eens miljoenen in het laatje. Of ze nu 36 of 47 miljoen bezit: het lijken ons allebei fijne bedragen om op de bank te hebben staan.