Het imposante vermogen van voetballegende Zlatan Ibrahimović
Geld & Carrière

Het imposante vermogen van voetballegende Zlatan Ibrahimović

Hij wordt omschreven als een zeer gedisciplineerde voetballer, een flamboyante persoonlijkheid, en een voetbalicoon. Zlatan Ibrahimović heeft onlangs laten weten dat hij denkt aan zijn voetbalpensioen. De 41-jarige spits sleepte tijdens zijn imposante carrière veel voetbalprijzen in de wacht, en verdiende vele miljoenen tijdens zijn loopbaan. Wij zochten het vermogen van de voetballegende op.

Zlatan een geboren voetballer

Van sommige topsporters kun je zeggen dat ze zijn geboren voor de sport. In het geval van Zlatan Ibrahimović lijkt dit zeker het geval, want zijn prestaties worden als ‘legendarisch’ omschreven. Hij wordt gevreesd en gerespecteerd door iedereen in de voetbalwereld, want de spits heeft bewezen dat hij een geniaal beest op het veld is. Pijlsnel, uiterst gedisciplineerd, en een expert in techniek, balans, en afstandsschoten.

Ibrahimović beheerst voetbal tot in elke zenuw van zijn afgetrainde lichaam. Daarnaast heeft de talentvolle Zweed een flamboyante persoonlijkheid, een overdosis aan zelfvertrouwen en humor, waarmee hij zichzelf bij zowel zijn fans als bij andere topsporters geliefd heeft gemaakt. Maar voor elke voetballer komt een tijd dat er aan pensioen wordt gedacht, althans, als speler. Wij namen zijn carrière en zijn vermogen onder de loep.

Carrière van een voetballegende

Zlatan Ibrahimović is in 1981 geboren in Zweden, uit een Bosnische vader en een Kroatische moeder. Zijn liefde voor voetbal begon zoals bij veel profvoetballers op straat, maar zijn talent werd al snel opgemerkt toen hij werd opgenomen in de jeugdopleiding van Malmö FF. In 1999 debuteerde hij als prof in de Zweedse hoogste klasse. Vanuit daar ging het snel met zijn carrière. Hij werd in 2001 voor 7,8 miljoen euro gekocht door Ajax, waar hij tot 2004 voetbalde.

Hij maakte in 2004 zijn debuut bij Juventus, maar nadat in 2006 bekend werd dat Juventus betrokken was bij een omkoopschandaal vertrok hij naar Internazionale, waar hij tot 2009 zou voetballen. Na een uitstapje van een jaar bij FC Barcelona tekende de sterspeler voor de eerste keer bij AC Milan, waar hij tot 2016 de sterren van de hemel speelde. In de drie jaren die volgden speelde hij voor Manchester United en LA Galaxy, waarna hij in 2019 weer terugkeerde naar AC Milan.

Vermogen Zlatan Ibrahimović

De carrière van de voetballer kent vrijwel alleen maar hoogtepunten. De Zweedse topvoetballer is inmiddels 41, maar is nog steeds in uiterste topconditie. Dit komt uiteraard door zijn killer workout die hij dagelijks doet. Helaas kreeg Ibrahimović in mei vorig jaar te maken met een ernstige blessure, en denkt nu aan stoppen. Voor het geld hoeft hij het niet meer te doen, want de voetballer is schatrijk.

Zijn totale vermogen wordt geschat op een slordige 200 miljoen euro. Dat heeft hij verdiend met voetbal, maar ook met verschillende lucratieve sponsordeals. De voetballer showt zijn rijkdom graag op social media. Zo trakteerde hij zichzelf vorig jaar nog op een Ferrari SF90 Spider, en plaatste de foto ervan op Instagram. De voetballegende stopt misschien met voetballen, maar we zijn ervan overtuigd dat zijn bankrekening blijft scoren.