Geld & Carrière

Veelzijdige Yolanthe Cabau heeft een indrukwekkend vermogen

Vermogen Yolanthe Cabau

Actrice, presentatrice, model en ondernemer: Yolanthe Cabau van Kasbergen is het allemaal. Ze heeft al een lange en veelzijdige carrière achter de rug en staat nog altijd volop in de belangstelling. Maar wat leverde het Yolanthe allemaal financieel op? Met andere woorden: hoe staat het ervoor met het salaris en vermogen van Yolanthe Cabau? We zochten het voor je uit.

Zo begon de carrière van Yolanthe Cabau

Yolanthe werd geboren op Ibiza, op 19 maart 1985. Ze heet voluit Yolanthe Cabau van Kasbergen. Haar vader was namelijk Spaans en Yolanthe heeft het Spaanse gebruik overgenomen om je eigen achternaam samen te stellen uit de achternaam van je vader en moeder.

Yolanthe bracht haar eerste kinderjaren door op Ibiza en kwam op 5-jarige leeftijd naar Nederland met haar zussen, broers en moeder. Op 17-jarige leeftijd startte haar acteeropleiding bij De Trap: een onderwijsinstelling voor acteerkunst in Amsterdam.

Acteer- en presenteerwerk

Na optredens in videoclips en rollen in diverse tv-programma’s speelde ze in 2006 voor het eerst in een film: de korte – 10 minuten – speelfilm Turkse chick. Naast haar acteerwerk startte ze met presenteren van tv-programma’s zoals Twinzz, Expeditie Poolcirkel en Temptation Island VIPS.

Naast haar acteer- en presenteerwerk was er nog iets waar Yolanthe Cabau bekendheid mee verwierf: relaties met bekende Nederlanders, zoals onder andere rapper Baas B, zanger Jan Smit en voetballer Wesley Sneijder.

De inkomsten van Yolanthe

In het begin van haar carrière was het nog geen vetpot voor Yolanthe: ze moest naar verluidt genoegen nemen met 2.700 euro voor haar rol in Turkse chick en 6.300 euro voor haar rol in De Heineken Ontvoering. Maar ook recentere filmrollen leverden geen schokkende bedragen op. Vorig jaar meldde Shownieuws dat Yolanthe 3.500 euro verdiende met haar rol in de film The Egypt Affair. Over hoeveel ze verdiende met haar andere acteer- en presenteerwerk zijn geen gegevens bij ons bekend.

Vermogen van Yolanthe Cabau

In 2019 maakte Yolanthe financieel een grote klapper, maar niet met acteer- of presenteerwerk. Zakentijdschrift Quote meldde namelijk dat Yolanthe dat jaar zo’n 19 miljoen euro opstreek na haar scheiding van Wesley Sneijder. Het glamourkoppel was in gemeenschap van goederen getrouwd en Yolanthe kreeg de helft van het vermogen van de ex-voetballer dat toen minimaal 38 miljoen euro bedroeg.

In 2007 overleed Yolanthes vader. Hij was op Ibiza een bekende en vermogende horeca ondernemer. Hoeveel het erfdeel van Yolanthe precies waard is, is niet bekend maar het loopt in de miljoenen. De erfenis, de alimentatie en de inkomsten uit haar werk bij elkaar opgeteld zou tussen de 20 en 25 miljoen euro een realistische schatting zijn van haar vermogen.