Geld & Carrière

Whitney Wolfe: zo vermogend is de mede-oprichtster van Tinder

vermogen Whitney Wolfe

Aan de top van techbedrijven is het nu nog vaak een mannenwereld, maar vrouwen zijn in opkomst. Whitney Wolfe is daarvan één van de bekendste voorbeelden. Ze is medeoprichter van de dating-app Tinder en is ook medeoprichter en CEO van Bumble.  We zochten voor je uit hoe hoog het vermogen is dat Whitney Wolfe tot nu toe in haar succesvolle carrière opbouwde.

Zo begon de carrière van Whitney Wolfe

Whitney Wolfe Herd werd in 1989 geboren in Salt Lake City, Utah. Tijdens haar studie aan de Southern Methodist University begon ze bamboe draagtassen te verkopen. De opbrengst was voor de slachtoffers van de BP-olieramp in de Golf van Mexico. Op 22-jarige leeftijd zette ze haar eerste stap in de tech-wereld: ze ging werken bij Hatch Labs en was daar betrokken bij het maken van een app genaamd Cardify.

Ze maakte een grote carrièrestap toen ze vicepresident marketing werd bij datingapp Tinder. De app heette toen nog anders en Wolfe bedacht de huidige naam. Whitney verliet Tinder alweer in 2014; ze diende een rechtszaak wegens seksuele intimidatie in tegen haar voormalige collega’s. Ze ontving naar verluidt meer dan $ 1 miljoen plus bedrijfsaandelen als schadevergoeding.

Van Tinder naar Bumble

Na haar vertrek bij Tinder ging Wolfe samenwerken met de oprichter van dating app en site Badoo, Andrey Andreev. Samen bedachten ze een nieuwe ​​dating-app, die uiteindelijk uitgroeide tot Bumble. De insteek van Bumble is dat vrouwen er veel meer controle over hebben dan andere dating apps.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adama Toulon (@adamatoulon)

De successen van Wolfe bleven niet onopgemerkt en al in 2014 werd ze genoemd als een van Business Insider’s 30 Most Important Women Under 30 in Tech. In 2017 haalde ze de Forbes 30 Under 30. In 2022 plaatste Forbes Wolfe op nummer 33 van de America’s Richest Selfmade Women lijst.

Wolfe heet sinds 2017 overigens voluit Whitney Wolfe Herd. In dat jaar trouwde ze namelijk met Michael Herd, een erfgenaam van een olie- en gasconcern.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Whitney Wolfe Herd (@whitney)

Wat is het vermogen van Whitney Wolfe?

Zo rijk als Elon Musk of Jeff Bezos is Wolfe nog niet, maar ze is aardig op weg. Het totale vermogen van Whitney Wolfe bedraagt volgens bronnen zo’n 1,5 miljard dollar. Ze bereikte dit bedrag voor het eerst in februari 2021, toen Bumble naar de beurs ging. Vlak voor de beursgang bezat Whitney 20% van Bumble. Ze was toen 31 en daarmee de jongste CEO ooit die een bedrijf naar de beurs bracht.