Geld & Carrière

Vin Diesel’s miljoenen vermogen is absoluut Fast and Furious

Vermogen Vin Diesel

Steracteur Vin Diesel werd wereldberoemd met zijn rol van Dominic Toretto in de The Fast and the Furious filmreeks. De ongekend succesvolle films brachten miljarden op. Diesel zelf werd er ook niet bepaald armer van. Hoeveel verdiende de gespierde Amerikaanse acteur met zijn filmcarrière? We zochten het voor je uit.

Al op 7-jarige leeftijd op het podium

De echte naam van Vin Diesel is Mark Sinclair. Hij werd geboren op 18 juli 1967 in Alameda County, Californië. Al op 7-jarige leeftijd stond hij op het toneel, in een kindervoorstelling genaamd Dinosaur Door.

Na een aantal kleine rolletjes, waaronder in Saving Private Ryan, kwam zijn eerste grote rol als het personage Riddick in de film Pitch Black uit het jaar 2000. De wereldwijde doorbraak volgende met het The Fast and the Furious in 2001.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vin Diesel (@vindiesel)

Hoeveel verdient Vin Diesel?

De zeer succesvolle The Fast and the Furious filmreeks bracht tot nu toe in totaal het waanzinnige bedrag van 7 miljard dollar op.  Het succesvolst was deel 7, dat wereldwijd anderhalf miljard dollar opbracht. Diesel verdiende zelf 47 miljoen dollar aan de film en was het jaar dat deel 7 uitkwam – 2015 – de derde best betaalde filmacteur ter wereld.

Vin Diesel pakt het slim aan. Hij krijgt niet alleen een salaris voor zijn films, maar ook een deel van de winst. Dat heeft zeker voor de zeer succesvolle The Fast and the Furious films goed uitgepakt.

De huizen en auto’s van Vin Diesel

Diesel laat zijn geld rollen, voor een groot deel tenminste. Hij bezit bijvoorbeeld meerdere bijzondere woningen, waaronder het huis in Hollywood dat hij in 2001 kocht voor 2,25 miljoen dollar en waar hij nog steeds woont.

Diesel bezit een indrukwekkende verzameling klassieke auto’s. Hij bezit onder andere een Dodge Charger Daytona uit 1969, een Dodge Charger R/T uit 1970, een Chevrolet Corvette Stingray Grand Sport, uit 1963 en een 1970 Chevrolet Chevelle uit 1970.

Voor zijn 52ste verjaardag gaven zijn The Fast and the Furious collega’s hem een Dodge Charger “Tantrum” uit 1970. Maar er is nog een kopstuk in zijn verzameling dat niet onvermeld mag blijven: de super zeldzame Lykan Hypersport uit 2014. The Hypersport koste hem $3.4 miljoen. De auto is voorzien met juwelen ingelegde koplampen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vin Diesel (@vindiesel)

Vermogen van Vin Diesel

Het vermogen dat Vin Diesel tot nu toe met zijn acteerwerk verdiende schatten insiders op 225 miljoen dollar. Dat zal vast nog verder groeien, want de steracteur heeft een neus voor succes en is nog lang niet uit geacteerd. Er wordt onder andere gewerkt aan een vierde deel van zijn andere succesvolle filmreeks: XXX.