Geld & Carrière

Het baanbrekende vermogen van tennislegende Venus Williams

vermogen-venus-williams
De 43-jarige Venus Williams sloeg een indrukwekkend bedrag aan prijzengeld bij elkaar Foto: Instagram @venuswilliams

In de wereld van het professionele vrouwentennis zijn er maar weinig namen met zo’n magische klank als die van Venus Williams. Ze domineerde jarenlang met haar ongeëvenaarde atletisch vermogen, vastberadenheid en stijlvolle speelstijl. Haar indrukwekkende carrière leverde haar naast roem en eer ook een fantastisch bedrag aan prijzengeld op. We zochten voor je uit hoe het financiële plaatje van Venus Williams eruit ziet.

Venus Williams begon al in 1994 met prof tennis

Venus Williams, werd geboren op 17 juni 1980 en groeide op in een sportieve familie. Ze begon al op jonge leeftijd met het beoefenen van tennis. Haar talent werd ontdekt op 7-jarige leeftijd door een lokale tennisser genaamd Tony Chesta.

Venus en haar zus Serena Williams zijn beiden iconen in de tenniswereld. Vader Richard Williams stoomde zijn dochters klaar voor grote successen. Venus begon haar professionele carrière in 1994 en heeft sindsdien een grote impact gehad op de sport.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Venus Williams (@venuswilliams)

Indrukwekkende reeks overwinningen en prijzen

De 1,85 meter lange Venus Williams heeft in haar illustere carrière talloze indrukwekkende overwinningen behaald. Ze heeft zich laten gelden op alle grote tennistoernooien, waaronder de vier Grand Slam toernooien. Haar grootste triomfen omvatten 5 x Wimbledon (2000, 2001, 2005, 2007, 2008): Venus Williams domineerde jarenlang de grasbanen van Wimbledon en won de titel maar liefst vijf keer.

Tijdens de US Open van 2000 en 2001 bewees Venus Williams haar vastberadenheid en vasthoudendheid. Ze veroverde de titel in opeenvolgende jaren en bewees haar dominantie op het hardcourt. Ook won ze vier Olympische gouden medailles. Ze won goud in het dames enkelspel in 2000. En in het dames dubbelspel, samen met haar zus Serena Williams, op de Olympische Spelen van 2000 in Sydney, 2008 in Peking en op de spelen van Londen in 2012.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Venus Williams (@venuswilliams)

Prijzengeld en vermogen van Venus Williams

Met haar succesvolle carrière heeft Williams niet alleen roem vergaard, maar ook aanzienlijk prijzengeld en een indrukwekkend vermogen verdiend. Haar totale prijzengeld bedraagt naar schatting meer dan 42 miljoen dollar. Daarnaast heeft ze ook lucratieve sponsordeals en zakelijke ondernemingen waarmee haar vermogen verder is gegroeid.

Haar totale vermogen schatten kenners op meer dan 95 miljoen dollar. Dit ontzagwekkende bedrag is echter niet genoeg voor een plekje in de top tien van rijkste tennissers ter wereld.

Wimbledon 2023

Onlangs speelde Venus in Nederland. Op het toernooi van Rosmalen speelde ze tegen Celine Naef. Het leeftijdsverschil tussen Venus en Celine (17) was op dat moment 25 jaar! Afgelopen zaterdag werd Venus Williams 43 en stoppen is nog niet aan de orde. Ook op het komende Wimbledon toernooi dat 3 juli van start gaat is ze te bewonderen.