Geld & Carrière

Het vermogen van bokslegende ‘Gypsy King’ Tyson Fury

tyson fury

Op het moment van schrijven gaat de naam Fury de hele wereld over. Tommy Fury wist afgelopen weekend namelijk het gevecht tegen Jake Paul te winnen, maar zijn oudere broer, Tyson Fury heeft ook al flink wat tegenstanders door de ring heen geslagen. Het zwaargewicht heeft flink wat geld verdiend met zijn overwinningen, dus hebben we opgezocht wat het vermogen van ‘The Gypsy King’ is.

De boksende Traveller: Tyson Fury

Tyson Fury werd in 1988 geboren in Manchester, en komt uit een travellers familie. Boksen is een traditie in de cultuur van travellers, dus het is niet vreemd dat Tyson al op jonge leeftijd begon met boksen, net zoals zijn jongere broer Tommy Fury. De vader van Tyson en Tommy was een professionele bokser, evenals Peter, de oom die de twee al traint sinds ze kinderen zijn. Tyson maakte zijn profdebuut in 2008, en vocht zichzelf al snel naar de top.

In 2014 wist Fury het te winnen van Dereck Chisora, waarna hij zichzelf de beste bokser van Engeland mocht noemen. De volgende stap was de wereldtitel, die hij in 2016 won door de toenmalige wereldkampioen Volodymyr Klytsjko te verslaan. Hij leverde de titels later in omdat hij positief testte op cocaïne. In 2020 pakte hij tijdens zijn comeback opnieuw de wereldtitel door Deontay Wilder te verslaan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tyson Fury (@tysonfury)

Vermogen Tyson Fury

De gevechten tussen Fury en zijn tegenstanders zijn ook commerciële successen. Tyson Fury heeft zichzelf letterlijk rijk gevochten, schatrijk, want alleen al het gevecht tegen Wilder leverde hem maar liefst 28 miljoen dollar op. Volgens Forbes heeft Fury een vermogen van 62 miljoen dollar opgebouwd tijdens zijn glansrijke carrière. Dat is nog niet zoveel als Conor McGregor, maar hij mag zeker niet klagen.

Ondanks dat hij trots is op zijn travellers achtergrond, woont hij niet in een trailer of caravan. Nieuwssite The Sun wist enige tijd geleden te melden dat de bokser een gigantische villa van 1,7 Britse Ponden in het Engelse Morecambe had gekocht. Met een keuken van marmer, goudkleurige gordijnen en radiatoren van goud mogen we rustig vaststellen dat Tyson ‘Gypsy King’ Fury er warmpjes bij zit.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tyson Fury (@tysonfury)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tyson Fury (@tysonfury)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Top Rank Boxing (@toprank)