vermogen Tiësto Tijs Verwest
Geld & Carrière

DJ Tiësto: dit is het symfonische vermogen van Tijs Verwest

Nederland staat wereldwijd bekend als het beste exportland als het gaat om succesvolle en rijke dj’s. De top van de dancewereld wordt al jarenlang gedomineerd door Nederlandse artiesten zoals Hardwell en Afrojack. Ze slepen allemaal bakken met geld binnen. Het is echter Tiësto die deze Nederlandse lijst aanvoert met een exorbitant vermogen dat iedereen zal verbazen. We hebben zijn vermogen opgezocht.

Hoe is Tiësto bekend geworden?

Tiësto is de artiestennaam van Tijs Michiel Verwest. Deze uiterst getalenteerde diskjockey werd in 1969 geboren in Breda en was op jonge leeftijd al veel bezig met muziek. Hij ontwikkelde al jong een passie voor plaatjes draaien en mixen van muziek. Tussen 1984 en 1992 draaide Verwest plaatjes op studentenfeesten en discotheken. In het begin maakte hij hardcoremuziek, maar dat beviel hem niet, dus stapte hij over naar trance.

Hij heeft veel moeite gedaan om zijn muziek aan de man te brengen. Tijs bleek een doorzetter en stuurde zijn tapes naar bekende dj’s en producers, maar dat leverde weinig op. Tot hij ging samenwerken met verschillende dj’s, wat resulteerde in zijn eerste mix-cd; Forbidden Paradise 3. Vanaf dat moment groeide zijn populariteit, en werd hij vaker geboekt voor grotere feesten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tiësto (@tiesto)

Tiësto vliegt naar de DJ top

Zijn succes kwam toen hij eind 1997 zijn eigen platenlabel Black Hole Recordings startte. Door de vele succesvolle projecten startte Tiësto sublabel Magik Muzik op, waaronder het succesvolle nummer Flight 643 werd uitgebracht. Hij werd echter voor het grote publiek bekend na zijn optreden tijdens Innercity in 1999. Vanaf dat moment was zijn grote doorbraak een feit en werd hij geboekt voor de grootste feesten in binnen- en buitenland.

Hij werd internationaal beroemd en draaide vervolgens op de grootste feesten ter wereld. Hij gaf solo-concerten in het uitverkochte Gelredome en reisde de hele wereld over tijdens zijn hoogtijdagen. Hij won verschillende prijzen en werd in 2001, 2003 en 2004 uitgeroepen tot de beste dj ter wereld. Hij is tot op de dag van vandaag nog steeds betrokken bij vele (zakelijke) projecten, waarmee hij miljoenen binnen weet te harken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tiësto (@tiesto)

Wat is het vermogen van Tiësto?

Tiësto heeft een imperium om zichzelf heen gebouwd. Hij is naast een uitzonderlijke goede diskjockey ook een zakenman die weet hoe hij zijn geld moet investeren. Het grootste deel van zijn vermogen heeft hij uiteraard te danken aan zijn optredens, inkomsten uit streams, en verkoop van platen. Een ander deel van zijn geld komt uit investeringen op andere gebieden, zoals start-ups van bedrijven in de muziekindustrie. Hij kan zich dus een gigantisch wagenpark veroorloven.

Als we kijken naar verschillende bronnen kunnen we een geschat vermogen van maar liefst 170 miljoen dollar vaststellen. Dit bedrag wordt jaarlijks hoger omdat hij simpelweg slim zaken doet. Ook verdient Tiësto zo’n 3.6 miljoen dollar per jaar aan passief inkomen uit streams. We kunnen dus vaststellen dat de dj er zeer warmpjes bij zit. Dan heeft DJ Martin Garrix nog wat optredens te gaan, ook al heeft hij zeker niets te klagen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tiësto (@tiesto)