Geld & Carrière

Dit is het vermogen van StukTV-oprichter Thomas van der Vlugt

vermogen Thomas van der Vlugt

Van cameraman tot een vermogend man. StukTV-oprichter Thomas van der Vlugt flikte het. De mediapersoonlijkheid, dj, presentator en journalist heeft een aardig vermogen bij elkaar geharkt sinds hij is begonnen met StukTV, het uitermate populaire YouTube-kanaal dat hij in 2012 begon. Hij is inmiddels werkzaam in de televisiewereld, maar zijn bankrekening kan ook rekenen op wat kijkcijfers. Wij zochten uit wat het vermogen van Thomas van der Vlugt is.

StukTV en RTL

Thomas van der Vlugt begon zijn carrière achter de schermen als cameraman bij RTL. Het waren echter zijn nevenactiviteiten die hem naar de top van social media duwde. In 2012 begon hij samen met Giel de Winter StukTV, een programma waarin de gekste dingen worden ondernomen. Later voegde Stefan Jurriens zich bij de twee. Het drietal wist een immens succes van StukTV te maken.

StukTV had op een gegeven moment honderdduizenden abonnees op YouTube, wat de interesse wekte van mediamagnaat John de Mol. Die kocht StukTV van het drietal voor een onbekend bedrag, maar we kunnen er vanuit gaan dat ze er miljonair mee zijn geworden. StukTV is sinds 2018 in handen van Talpa Network. Thomas van der Vlugt zit echter niet stil, en werkt op dit moment voor RTL en SBS6, hij was eerder te ook zien in de film van YouTuber Dylan Haegens.

Vermogen Thomas van der Vlugt

Van der Vlugt is op dit moment de backstage presentator van het SBS6-programma We Want More. De presentator is nog steeds actief op YouTube, hij maakt in samenwerking met RTL het programma Thomas Checkt, waarin hij zaken aan het licht brengt die normaal gesproken onderbelicht blijven. Al deze activiteiten, en zijn verdiensten aan StukTV hebben van Thomas een vermogend man gemaakt.

Zijn vermogen wordt op dit moment geschat op minimaal 1,5 miljoen euro. Dat bedrag zal alleen maar oplopen, want hij werkt inmiddels ook voor de camera. Hij acteerde in in de serie Spotlight, en weet hij ook een aardig centje te verdienen met zijn eigen boek; De Tien geboden van Thomas. Hij heeft dus een drukke agenda, die de kassa laat rinkelen. De presentator en tv-maker zit er dus warmpjes bij.