vermogen-taylor-swift
Geld & Carrière

Dit is het bezongen vermogen van hitzangeres Taylor Swift

De Amerikaanse zangeres Taylor Swift staat al jaren aan de top van de internationale muziekindustrie, en is daar schatrijk mee geworden. Ze is een van de meest beluisterde artiesten wereldwijd, en scoort nog steeds dikke hits. Ze is niet alleen een muzikaal, maar ook een commercieel succes. Haar bankrekening is net zo goed gevuld als haar prijzenkast, wij hebben het vermogen van deze getalenteerde zangeres opgezocht.

Zangeres en dichteres

Taylor Swift zag in 1989 het levenslicht in Reading, een stad in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Ze ontwikkelde al op jonge leeftijd een passie voor muziek, en was in haar jeugd volop bezig met schrijven, regisseren, zingen, dichten en het bespelen van instrumenten. Ze is net zoals Dua Lipa een natuurtalent op muzikaal gebied, en wist in 2008 internationaal door te breken met het nummer Love Story, waarna er nog vele hits zouden volgen.

In de jaren die volgden haalden vijf van haar albums platina, waaronder Fearless en Folklore. Taylor wist in de afgelopen vijftien jaar een prijzenkast vol met awards te verzamelen, waaronder de VMA Video of the Year Award, meerdere American Music Awards en twaalf Grammy Awards, de prestigieuze prijs die Billie Eilish eerder ook in ontvangst mocht nemen. Taylor Swift harkt bakken met geld binnen met haar succes, en is nu op 33-jarige leeftijd zeer vermogend.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Taylor Swift (@taylorswift)

Wat is het vermogen van Taylor Swift?

De zangeres heeft een gigantisch vermogen opgebouwd, en is een van de rijkste vrouwen in de muziekindustrie. Ze heeft wereldwijd ruim 200 miljoen albums verkocht, ze verdient lekker bij als model, en ze werkt samen met verschillende merken, waaronder Apple, Diet Coke en CoverGirl. Daarnaast heeft ze een eigen managementbedrijf, waarmee ze beginnende artiesten helpt om een carrière op te bouwen.

Haar succes heeft ook een hoge gunfactor. Ze staat heel dicht bij haar fans, en zet zich onbaatzuchtig in voor verschillende goede doelen. Zo heeft ze na de overstromingen in Louisiana in 2016 een miljoen dollar geschonken aan de slachtoffers. Ze kan het makkelijk missen, want volgens website Celebrity Net Worth heeft Taylor Swift een vermogen van maar liefst 400 miljoen dollar. Als je haar voor je feestje wil boeken hebben dan betaal je 1 miljoen dollar. Ze zingt dan twaalf van haar grootste hits.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Taylor Swift (@taylorswift)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Taylor Swift (@taylorswift)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Taylor Swift (@taylorswift)