Geld & Carrière

Het vermogen van shorttrack bazin Suzanne Schulting

Suzanne Schulting Vermogen

Topsporters hebben vaak goud in handen, en dan hebben we het niet alleen over de medailles. Als ze aan de top staan dan harken ze, naast het prijzengeld, ook talloze lucratieve sponsordeals binnen. Suzanne Schulting wist al meerdere keren goud te pakken, waarna haar carrière als een speer ging. Hoeveel geld heeft de schaatsster inmiddels verdiend met haar prestaties? Wij zochten het voor je uit.

Suzanne Schulting is een stuiterbal op de schaatsbaan

Suzanne Schulting katapulteerde zichzelf tijdens de Olympische Winterspelen in 2018 richting de finish, en wist een verbazingwekkende prestatie op de 1000 meter neer te zetten. Ze pakte hiermee goud, en werd tegelijk de eerste Nederlandse kampioene in het shorttrack. Dat de aantrekkelijke brunette niet te stoppen is bewees ze toen ze tijdens de Olympische Spelen in 2022 zilver op de 500 meter wist te grijpen, en haar titel op de 1000 meter wist te verdedigen.

De 25-jarige Suzanne heeft zich razendsnel naar de top van de schaatswereld weten te rijden, en ze is van plan om daar te blijven. Door haar ambitie en tomeloze energie wordt ze door haar ploeggenoten ‘stuiterbal’ genoemd, want de ambitieuze Schulting geeft alles tijdens haar trainingen, en dat zien we terug in haar prestaties. Die prestaties worden beloond, want de brunette verdient lekker met haar carrière als topsporter.

Vermogen Suzanne Schulting

We hebben eerder het vermogen van de eveneens getalenteerde Jutta Leerdam opgezocht, maar we konden in het geval van Suzanne Schulting geen exact bedrag vinden. We weten dat ze tijdens de Olympische Spelen van 2018 34.000 euro mee naar huis nam, tijdens de Spelen in 2022 was dat 55.000 euro. Sinds ze bij Team IKO schaatst heeft ze ook verschillende lucratieve sponsordeals gesloten, zo is Wienerberger, een producent van keramische bouwmaterialen, een grote sponsor.

In juni van het vorige jaar sloot Suzanne een tweejarig contract met E-bike merk Tenways, waar ze ook aardig wat geld mee binnen weet te harken. Daarnaast heeft de shorttrackster ook inkomsten uit gesponsorde posts op social-media. Als we kijken naar de afgelopen jaren dan kunnen we voorzichtig inschatten dat Suzanne Schulting een vermogen van minimaal één miljoen euro heeft, maar we verwachten dat dit bedrag in de aankomende jaren zeker op gaat lopen.