Geld & Carrière

Het speelse vermogen van proftennisser Stéfanos Tsitsipás

Stéfanos Tsitsipás

Proftennisser Stéfanos Tsitispás is nog niet zo lang doorgebroken, maar hij heeft al een flink vermogen bij elkaar geslagen. De Griekse god op de tennisbaan staat sinds 2018 aan de top van de tenniswereld, en daar verdient hij aardig wat geld mee. De ambitieuze topsporter wil de beste van de wereld worden, en dat lijkt hem te gaan lukken, want hij staat op dit moment op de 3e plaats van de ATP-ranglijst. Wij zochten het vermogen van deze flamboyante tennisser op.

Wimbledon en Australian Open

Stéfanos Tsitsipás brak in 2018 door toen hij het op Wimbledon opnam tegen John Isner. Later kreeg hij tot tweemaal toe de kans om de ATP-toernooien van Barcelona en Montreal te winnen, maar hij moest het in beide gevallen afleggen tegen Rafael Nadal. Zijn reputatie was echter gevestigd, wat hij nog eens keihard wist te onderstrepen toen hij in 2019 tijdens de Australian Open top tennisser Roger Federer van de baan sloeg.

De pijlsnelle Tsitsipás rook de winst, en wist eind 2019 de eindzege te halen toen hij tijdens de ATP Finals de overwinning behaalde tijdens zijn wedstrijd tegen Dominic Thiem. De 24-jarige Griek nam het twee jaar later tijdens de finale van Roland Garros op tegen Novak Djokovic, maar hij verloor de wedstrijd in vijf sets. Niettemin heeft Stéfano flink wat geld verdiend met zijn prestaties op de tennisbaan.

Vermogen Stéfanos Tsitsipás

Toptennissers verdienen miljoenen met hun sport, en harken daarnaast ook bakken met geld binnen met lucratieve sponsordeals. Zo heeft Serena Williams deals met Nike, Gatorade en andere merken. In het geval van Tsitsipás is dit Adidas, Rexona, en Rolex. De Griek verdient veel geld met deze samenwerkingen, maar het meeste geld harkt hij binnen met zijn prestaties op de tennisbaan.

Volgens website Celebrity Net Worth heeft Stéfanos Tsitsipás een geschat vermogen van 11 miljoen dollar. Dat is niet slecht voor een tennisser die pas vijf jaar aan de absolute top van de tenniswereld staat. Hij is tevens de jongste speler ooit die het op zijn leeftijd wist te schoppen tot de top 3 van de ATP ranglijst. Stéfanos gaat voor de eerste plek, maar dan zal hij eerst Carlos Alcaraz en Novak Djoković van hun plek moeten slaan.