vermogen snoop dogg
Geld & Carrière

Dit is het sky high vermogen van iconische rapper Snoop Dogg

Raplegende Snoop Dogg staat al decennia aan de top van de internationale hiphop scene, en wordt in één adem genoemd met supersterren Eminem, Dr. Dre en 50 Cent. De rapper heeft een gigantisch vermogen bij elkaar weten te harken tijdens zijn indrukwekkende carrière, en verdient nog steeds miljoenen per jaar met zijn werkzaamheden als artiest. Wij hebben zijn vermogen opgezocht.

Death Row records

Snoop Dogg werd in 1971 in het Amerikaanse Californië geboren als Calvin Broadus, en raakte op jonge leeftijd vaak in aanraking met de politie. Hij was lid van de Crips, de wereldwijd bekende bende, en werd op regelmatige basis gearresteerd. Snoop Dogg heeft nooit publiekelijk afstand gedaan van de bende, en draagt tot op de dag van vandaag outfits die verwijzen naar de Crips.

Zijn raptalent haalde hem uit de problemen, want hij werd na het opsturen van een mixtape ontdekt door Dr. Dre, die op dat moment onder contract stond bij Death Row Records. Dit platenlabel, waarvan Suge Knight de eigenaar was, was zeer succesvol, en stond erom bekend dat er gangsterrappers onder contract stonden. Knight is inmiddels veroordeeld, Snoop Dogg heeft Death Row Records in 2022 gekocht inclusief alle muziekrechten op de legendarische albums en tracks. Onlangs verwelkomde hij zelfs Ed Sheeran als nieuwe artiest, die zou je niet direct verwachten als super succesvolle popartiest.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door snoopdogg (@snoopdogg)

Megahits met andere artiesten

Snoop Dogg is al sinds 1993 actief in de wereld van hiphop, en heeft talloze hits gescoord. De nummers ‘drop it like it’s hot’, en ‘what’s my name?’ scoorde hij immense solo hits. De rapper werkt ook graag samen met andere artiesten, zo was werkte hij meerdere keren samen met The Pussycat Dolls, de vrouwelijke popgroep waar Nicole Scherzinger de leadzangeres van was. Het nummer ‘Buttons’ is hiervan waarschijnlijk de meest bekende.

De artiest heeft een creatieve geest, en is een uitgesproken fan van marihuana. De blowende rapper is regelmatig te zien met een joint op zijn lip, en is een vaste klant van coffeeshop The Bulldog in Amsterdam. Zijn voorliefde voor Nederland is al jaren het geval, hij heeft in 2014 ook een nummer opgenomen met de Nederlandse DJ Afrojack. Zijn vele hits in de afgelopen decennia hebben hem een gigantisch vermogen opgeleverd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door snoopdogg (@snoopdogg)

Samenwerking met Dr Dre

Snoop Dogg en Dr Dre zijn al sinds het begin van de carrière van de rapper vrienden, en hebben vaker samengewerkt. Zijn debuutalbum Doggystyle werd bijvoorbeeld geproduceerd door door Dre. De twee hiphop iconen werken op het moment van schrijven samen aan een nieuw project. De populaire rapper liet er tijdens de première van de Netflix-vampierfilm Day Shift in augustus vorig jaar een klein beetje informatie over los.

We’re cooking up a little something’ zei de rapper toen, en refereerde naar het laatste album dat hij decennia geleden met Dr Dre maakte. Inmiddels is bekend dat de twee samen de studio zijn ingedoken om samen een album te maken. De naam van het album zal net zoals het eerste gezamenlijke album van de twee de naam van een seksstandje dragen, namelijk Missionary.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door snoopdogg (@snoopdogg)

Vermogen Snoop Dogg

Snoop Dogg is schatrijk geworden met zijn muziek. Volgens website Wealthy Gorilla en website Celebrity Net Worth heeft de rapper een geschat vermogen van 150 miljoen dollar. Dat is nog niet zoveel als het vermogen van rapper en ondernemer Jay-Z, maar hij heeft zeker geen reden tot klagen. Snoop investeert ook graag in nieuwe projecten, zo is hij bijvoorbeeld een liefhebber van NFT’s.

Hij heeft in ieder geval geld genoeg om een persoonlijke blunt roller in te huren. Volgens bronnen bezit de rapper een indrukwekkende autocollectie, waaronder een Rolls Royce Ghost, verschillende Cadillacs, en een Tesla Model X. Deze exclusieve bolides parkeert hij in de garages van zijn megavilla in Los Angeles. Snoop Dogg heeft het dus prima voor elkaar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door snoopdogg (@snoopdogg)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door snoopdogg (@snoopdogg)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door snoopdogg (@snoopdogg)