vermogen Serena Williams
Geld & Carrière

Tennislegende Serena Williams heeft een mega vermogen bij elkaar geslagen

De top tennisster aller tijden Serena Williams heeft besloten om na US Open een punt te zetten achter haar spraakmakende carrière. De 23-voudig Grand-Slam winnares wilt meer tijd besteden aan haar gezin. Eind 2017 beviel Serena van een prachtige dochter. Wij waren benieuwd wat het vermogen is van deze geweldige topsporter. 

Loopbaan van Serena Williams

De toptennisser stond op de September issue cover van Vogue. In een interview met dit magazine gaat ze in op haar keuze om te stoppen. ”Er komt een moment in het leven dat je moet besluiten om een andere richting op te gaan. Die tijd is altijd moeilijk als je van iets houdt, maar nu is het aftellen begonnen”, laat Serena weten in een post op haar Instagram 

Ze gaat zich nu focussen op het moederschap en spirituele doelen. De tennisster heeft in de afgelopen jaren zeker niet stilgezeten en heeft veel wedstrijden gespeeld en gewonnen. In 1999 Pakte Serena Williams haar eerste Grand Slam-titel. Daarna volgde er nog 22 overwinningen. De laatste was 5 jaar geleden toen ze de Australian open won. Naast de vele Gram Slam-en WTA titels had ze zelfs in 2012 olympisch goud weten te bemachtigen in Londen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Serena Williams (@serenawilliams)

Vermogen van Serena Williams

In totaal won de topsportster 73 toernooien en verdiende ze 94 miljoen dollar. Dat is omgerekend zo’n 92 miljoen euro. We hebben een paar voor je uitgelicht. Bij de Australian Open heeft ze zo’n 3,9 miljoen euro binnengesleept, een Wimbledon toernooi leverde ongeveer 2,6 miljoen euro op en de French Open zo’n 2,2 miljoen euro. Dat is nog eens een smak met geld!

Serena Williams werkt net als veel andere atleten met enorm veel merken met sponsordeals. En dat zijn zeker niet de minste! Denk bijvoorbeeld aan Puma, Pepsi en Nike. Ze droeg zelfs hun schoenen tijdens haar bruiloft. De site Forbes laat zelfs weten dat Serena vorig jaar zo’n 45 miljoen dollar aan sponsoring binnenhaalde. Doe ons ook maar zulke sponsoren!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Serena Williams (@serenawilliams)

Serena Williams slimme investeerder

Zoals heel veel rich people belegt Serena vermoedelijk ook in aandelen. Wist je dat er zelfs een Kroatische tennisser is die een deel van haar arm verkocht voor crypto munten? Zo ver ging Serena net niet. Een aantal jaren geleden in 2009 kocht ze een belang in Miami Dolphins samen met haar zus Venus Williams. Volgens Forbes heeft Serena via haar bedrijf Serena Ventures geld gestoken in meer dan zestig startende bedrijven.

Daarnaast begon ze zelf een paar jaar geleden een kledinglijn genaamd ‘S by Serena en heeft ze haar eigen sieraden lijn. Naast haar inkomsten uit de tennissport, heeft ze dus nog genoeg andere verdiensten. In 2018 verkocht ze haar huis in Los Angeles voor maar liefst 8 miljoen dollar. Volgens Forbes heeft deze legende een totaal vermogen van 260 miljoen dollar. Dat is zelfs nog meer dan het vermogen van Rafael Nadal. Oef, daar moeten wij nog even voor doorwerken!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Serena Williams (@serenawilliams)