Geld & Carrière

Sean ‘Diddy’ Combs: het vermogen van een van de rijkste artiesten aller tijden

vermogen Sean Combs Diddy

Sean Combs, beter bekend onder zijn artiestennaam Puff Daddy of Diddy, is een Amerikaanse rapper en ondernemer. Hij staat bekend als een van de meest succesvolle en invloedrijke figuren in de muziekindustrie. Daarnaast heeft hij ook nog een neusje voor zakendoen. Deze combinatie van talent resulteert natuurlijk in een gigantisch vermogen. Maar wat is het vermogen van P. Diddy?

Sean Combs als rapper

Sean Combs zijn eerste album, “No Way Out”, werd uitgebracht in 1997 en is sindsdien zeven keer platina gegaan. Hij heeft in totaal drie Grammy Awards gewonnen voor zijn werk in de muziekindustrie. Dit betekent echter niet dat Puff Daddy op zijn luie reet gaat zitten. Zo verschijnt hij nog regelmatig op een nieuw nummer en is hij druk bezig met ondernemen.

Naast zijn muziekcarrière heeft Combs ook een indrukwekkend portfolio opgebouwd met huizen en snelle vervoersmiddelen. Hij bezit meer dan 15 huizen, 10 auto’s, een luxe jacht van 60 miljoen euro en een privéjet van 55 miljoen euro. Maar met alleen muziek had Diddy het niet gered om zulke gigantische bedragen neer te leggen voor een jacht en privéjet. De ex van zangeres Cassie Ventura is namelijk een echte ondernemer.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LOVE (@diddy)

Het vermogen van Sean Combs

Combs is een van de best betaalde muzikanten aller tijden en staat op nummer 14 op de lijst van Forbes‘ Hoogst betaalde entertainers van 2022. In dit jaar had Combs een inkomen van maar liefst $90 miljoen dollar, iets meer dan 80 miljoen euro! Het grootste deel van zijn inkomen komt van zijn bedrijf genaamd Combs Spirits. Hier vallen de lucratieve bedrijven als Diageo’s Ciroc-wodka, DeLeón-tequila en AQUAhydrate onder.

Verder heeft hij nog enkele platenmaatschappijen, een televisienetwerk en is hij onder andere actief in de cannabis wereld. Volgens Forbes heeft hij een nettowaarde van meer dan $930 miljoen dollar, ongeveer 850 miljoen euro. Met dit gigantische vermogen laat hij artiesten als Ed Sheeran, Justin Bieber en The Weeknd ver achter zich.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LOVE (@diddy)