Geld & Carrière

Het vermogen van Salt Bae is niet met een korreltje zout te nemen

vermogen salt bae

De Turkse Nusret Gökçe is een slager, chef-kok en staat beter bekend onder de naam ‘Salt Bae’. We kennen natuurlijk allemaal het filmpje waarin de 38-jarige zout strooit. Inmiddels heeft Salt Bae een flink vermogen opgebouwd. En dit hoeven we niet met een korreltje zout te nemen. Dit is het smaakvolle vermogen van Salt Bae.

Wie is Salt Bae?

Check onderstaande video en je weet eigenlijk gelijk wie Salt Bae is. Salt Bae heeft inmiddels ruim 46 miljoen volgers op Instagram. En is een van de meest succesvolle en meest bekende slager ter wereld. De 38-jarige slager heeft nooit bewust gekozen voor het vak. Zijn familie forceerde hem om school te verlaten zodat hij op 12-jarige leeftijd begon met werken als slager.

Inmiddels is het al 6 jaar geleden dat Salt Bae viraal ging. De video had maar liefst 10 miljoen views op Instagram. De naam Salt Bae heeft hij te danken aan de manier waarop hij zout strooit. Tegenwoordig kan je dus bekend worden met het strooien van zout.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nusr_et#Saltbae (@nusr_et)

Luxe steak restaurants over de hele wereld

Salt Bae heeft het slim aangepakt. Hij heeft zijn zaakjes goed op orde en is eigenaar van 15 luxe steak restaurants. Zijn eerste restaurant opende hij in Istanbul in 2010, vier jaar later opende hij een restaurant in Dubai. Na 2021 zijn dat alleen maar meer geworden. Zo kan je restaurantketen ‘Et’ vinden in Griekenland, Amerika, Turkije, Qatar en Saoedi-Arabië. De naam Et komt van zijn eigen naam maar betekent ook ‘’vlees’’ in het Turks. Slim!

Mensen van over de hele wereld brengen een bezoek aan zijn restaurants. En dat niet alleen voor het lekkere vlees, maar vooral voor een foto met Salt Bae. Zelfs beroemdheden als David Beckham, Franck Ribéry en Lionel Messi zijn gespot in een van zijn restaurants. Tja, dan doe je echt iets goed.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nusr_et#Saltbae (@nusr_et)

Het vermogen van Salt Bae

Salt Bae heeft naast zijn 15 succesvolle luxe steak restaurants ook een Instagram pagina met 46 miljoen followers. Geloof ons, dat levert aardig wat centen op. Met zo’n grote following en 15 succesvolle restaurants heeft Salt Bae aardig wat geld om te spenderen. Benieuwd wat zijn vermogen is? Salt Bae heeft inmiddels een vermogen opgebouwd van 70 miljoen dollar.

Salt Bae hoeft zich geen zorgen te maken om geld. Wel maakt hij zich zorgen om mensen die het minder hebben dan hem. Daarom doneert Salt Bae aan slachtoffers van natuurrampen. Het zou gaan om een bedrag van maar liefst 156 duizend euro.