salaris vermogen wesley sneijder
Geld & Carrière

Dit is wat je moet weten over het vermogen en salaris van Wesley Sneijder

Als sterspeler van onder andere Real Madrid en Inter Milaan heeft Wesley Sneijder in het verleden ongetwijfeld veel geld verdiend. Ook na het stoppen met voetbal heeft hij veel geld binnen weten te halen. Profvoetballer, investeerder, trainer, zaakwaarnemer en analist, wat is hij niet geweest? Een ding wordt wel duidelijk en dat is dat Wesley Sneijder in de afgelopen jaren een groot vermogen heeft opgebouwd. Dit is wat je moet weten over zijn vermogen en wat hij op dit moment verdient als analist bij het televisieprogramma Veronica Offside.

Het vermogen van Wesley Sneijder tijdens de piek van zijn voetbalcarrière

Wesley Sneijder heeft een erg verdienstelijke voetbalcarrière gehad waarin hij veel geld heeft verdiend. Ook na zijn voetbalcarrière zijn de centen binnen blijven stromen. Je zult hem vast wel kennen als analist bij praatprogramma Veronica Offside, en ook zal je hem wellicht gezien hebben bij de reclames van TOTO, de legale goksite die een licentie heeft ontvangen.

Toch zijn dat soort verdiensten niet te vergelijken met de verdiensten die hij tijdens zijn voetballoopbaan heeft gehad. De Nederlandse recordinternational behoorde in de tijd dat hij nog actief voetbalde tot een van de beste voetballers ter wereld, en speelde in totaal 76 keer in de Champions League. Tijdens de piek van zijn carrière had Wesley Sneijder een geschat vermogen van rond de 40 miljoen euro. Hij begon bij Ajax en heeft bij topclubs Real Madrid en Inter Milan gespeeld. Wesley is trouwens een echte trouwe Inter Milan supporter en zag laatst hoe zijn oude club eindelijk weer eens de CL-finale haalt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Wesley Sneijder (@wesleysneijder)

Zijn huidige vermogen

Een van de bekendste voetballers van Nederland sloot zijn voetbalcarrière af in Qatar. Zo verzekerde hij zich ervan dat hij tijdens zijn pensioen niet zonder geld zou komen te zitten, want hier kreeg hij naar verluidt zeer goed betaald. Dat betekent overigens niet dat Wesley Sneijder een geldwolf is, en alleen maar speelde waar hij het meest betaald kreeg. Hij had in die tijd namelijk ook de mogelijkheid om naar China te kunnen gaan en daar nog meer geld te verdienen als profvoetballer, meer dan in Qatar.

Zijn vermogen is inmiddels gehalveerd en dat heeft zo z’n oorzaken. Zo is hij gescheiden van zijn vrouw Yolanthe en dat kostte hem veel geld. Ook heeft Wesley Sneijder veel geld geïnvesteerd, en lang niet altijd pakte dat goed uit. Zo investeerde hij zonder al te veel succes in diverse cryptomunten, een appartementencomplex in Turkije en een restaurant in Ibiza. Toch heeft Wesley Sneijder een geschat vermogen kunnen behouden van rond de twintig miljoen euro.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Wesley Sneijder (@wesleysneijder)

Hoeveel Wesley Sneijder nu per maand verdient

Op dit moment werkt Wesley Sneijder als een voetbalanalist. Dit doet hij voor het populaire praatprogramma Veronica Offside. Het salaris wat hij hiermee verdient is niet bekend gemaakt, maar is mogelijk hetzelfde als zijn collega Andy van der Meijde. Het is bekend dat Andy van der Meijde als voetbalanalist zo’n rond de 30.000 euro per maand verdient.

Overigens zie je Wesley Sneijder niet meer bij reclames van gokwebsite TOTO, omdat bekende voetballers volgens nieuwe wetgeving niet meer in dat soort reclames mogen optreden. Uiteraard zal Wesley Sneijder hier en daar wel nog wat andere kleine schnabbels hebben waarvoor hij per dag of dagdeel wordt ingehuurd. Dus zijn werkelijke gemiddelde maandinkomen zal nog wel iets hoger liggen dan het inkomen dat hij krijgt uit zijn doorlopende werkzaamheden voor Veronica Offside.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door OnsOranje (@onsoranje)