Geld & Carrière

Het lumineuze vermogen van Sarah’s vader Rudolf van Soelen

Het lumineuze vermogen van Sarahs vader Rudolf van Soelen

Laten we kennis maken met Rudolf van Soelen, de man die de ‘Rotterdamse concurrent van Philips’ wordt genoemd. We kennen de prachtige Sarah van Soelen allemaal als de ex-vriendin van volkszanger André Hazes, én als een beeldschone influencer en eigenaresse van een modewinkel. Maar ook haar vader Rudolf is een uiterst gedreven ondernemer. Hoe werd hij zo succesvol en wat is zijn vermogen?

Vader Sarah van Soelen

We moeten er allereerst even bij vertellen dat Rudolf van Soelen niet de biologische vader van Sarah van Soelen is. Dat is een man die luistert naar de naam René Milan. Sarah heeft echter weinig contact met René, en beschouwd Rudolf van Soelen als haar echte vader. Rudolf is een ondernemer in hart en nieren, en maakte vanaf 1993 een succes van het in 1970 opgerichte elektronicabedrijf Electro-Cirkel.

Electro-cirkel is nu de op één na grootste lampenfabrikant van Nederland. Met een marktaandeel van 22% is het een bedrijf dat tientallen miljoenen lampen per jaar mag produceren, maar kan nog niet op tegen het machtige Philips, dat een marktaandeel van 52% heeft. De lampen dat het bedrijf produceert zijn terug te vinden in winkels zoals kwantum. Zij verkopen deze Calex-lampen onder hun eigen naam.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door (@sarahvansoelen)

Het lampen-imperium van Rudolf van Soelen

Electro-Cirkel werd in 1970 opgericht, maar werd pas groot toen Rudolf er in 1993 bij kwam en voorstelde om consumenten lampen te gaan verkopen, dit omdat Philips in die tijd op dat gebied alleenheerser was. Van Soelen bedenkt Calex, een eigen lampenmerk. Hiermee was de concurrent van Philips geboren. Onder leiding van Rudolf koopt Electro-Cirkel een oude lampenfabriek in Riga, Letland.

Door hard te werken wist Electro-Cirkel een serieuze concurrent van Philips te worden. Inmiddels heeft het bedrijf achttien fabrieken in China, die uitsluitend lampen van Calex produceren. Vrijwel niemand kent het merk dat van Soelen heeft bedacht, maar de kans is groot dat er in ieder huishouden een doosje van het merk in een keukenkastje staat.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door LIGHT UP YOUR LIFE (@electrocirkel)

Het vermogen van Rudolf van Soelen

Rudolf van Soelen is inmiddels de rijke directeur van Electro-Cirkel. Met zijn eigen lampenmerk Calex verdient hij miljoenen per jaar. Het bedrijf verzorgt overigens ook elektrotechnisch materiaal voor de schepen in de Rotterdamse haven, van lampen tot ovens. Deze twee takken, lampen en scheepvaart, brengen flink wat geld in het laatje. Het bedrijf heeft 62 werknemers in dienst en maakte in 2019 een omzet van 44,1 miljoen euro.

We konden geen recentere informatie vinden over de omzet van het bedrijf, maar we weten dat Electro-Cirkel flink groeit, met name door de opkomst van smart-home producten. Dus de bovengenoemde omzet zal inmiddels achterhaald zijn, en op dit moment een stuk hoger liggen. Van Soelen is multimiljonair en zijn vermogen groeit nog steeds. De aangenomen vader van Sarah van Soelen zit er dus warmpjes bij.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door CREATORS OF AMBIANCE (@calexholland)