Geld & Carrière

Ronald Koeman maakt rentree als bondscoach: dit is zijn miljoenen vermogen

vermogen Ronald Koeman bondscoach

Ronald Koeman is de man die de taak van Louis van Gaal als bondscoach van het Nederlands Elftal gaat overnemen. Naast dat Koeman een van de meest succesvolste Nederlandse trainers is, was hij natuurlijk ook een voetballer van wereldklasse. Door zijn imponerende loopbaan binnen het voetbal heeft Koeman natuurlijk een aardig vermogen weten op te bouwen. Maar wat is het vermogen van Ronald Koeman?

Ronald Koeman als voetballer

Nadat Koeman als veelbelovende speler doorbrak bij FC Groningen, vertrokken de verdediger al vroeg in zijn carrière naar Ajax. Na drie jaar maakte Ronald de overstap naar PSV. Nadat hij in 1988 de Champions League met PSV en het EK met Nederland wist te winnen, vertrok hij richting FC Barcelona. Hier domineerde hij vervolgens enkele jaren de Spaanse competitie.

Uiteindelijk wilde Koeman de volledige traditionele top drie op zijn CV kunnen zetten, en besloot zijn carrière als speler af te sluiten bij Feyenoord. Koeman stond bekend om zijn kiezelharde schot. Ondanks dat hij centrale verdediger was, legde hij vaak aan om een vrije trap of penalty hard tegen de touwen te schieten. Door deze kwaliteit scoorde Ronald maar liefst 230 keer in 653 wedstrijden op het hoogste niveau, niet verkeerd als verdediger!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ronald Koeman (@ronaldkoeman)

Ronald Koeman als trainer

Dit is niet de eerste keer dat Ronald Koeman de scepter gaat zwaaien bij het Nederlands Elftal. Vanaf het begin van 2018 tot en met 2020 was Koeman al de bondscoach van de Oranje Leeuwen. Koeman vertrok echter nadat FC Barcelona, zijn droomclub, aanklopte en hem als coach wilde overnemen van Oranje. Koeman bleef hier iets langer dan een jaar werkzaam, nadat hij in oktober 2021 toch werd ontslagen vanwege teleurstellende resultaten.

Ondanks deze teleurstellende resultaten won Ronald met Barcelona wel de Spaanse beker. Verder wist Koeman als coach onder andere met PSV en Ajax kampioen te worden, terwijl hij de Johan Cruijff Schaal won met Ajax en PSV. Nu is het dus tijd om prijzen binnen te slepen voor Nederland!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ronald Koeman (@ronaldkoeman)

Vermogen Ronald Koeman

Ondanks dat Koeman als speler vast goed verdiende, steeg zijn bankrekening pas echt naar grote hoogtes door zijn succes als coach. Bij Everton had Koeman een jaarsalaris van 6 miljoen euro per jaar. In zijn eerste periode bij het Nederlands Elftal werd Koeman zelfs de best betaalde Nederlandse bondscoach ooit, aangezien hij 7 miljoen wist op te strijken in deze periode.

Voordat Koeman naar Barcelona ging als trainer, schatte Quote zijn vermogen op 35 miljoen euro. Bij Barcelona had Koeman een jaarsalaris van zo’n 10 miljoen per jaar. Aangezien hij werd ontslagen, had hij ook nog eens recht op een ontslagpremie van 12 miljoen! Na belastingen komt het vermogen van bondscoach Ronald Koeman volgens Quote dus uit op zo’n 52 miljoen euro.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door OnsOranje (@onsoranje)