Geld & Carrière

Het scheurende vermogen van populaire race-analist Robert Doornbos

Robert Doornbos
Robert Doornbos geniet van het luxe leven Foto: Instagram @robertdoornbos

Voormalig autocoureur en race-analist Robert Doornbos is onlangs getrouwd met zijn grote liefde Chantal Bles. Ook op financieel gebied gaat het Robert weer voor de wind, maar dat is ooit anders geweest. Zijn opgebouwde vermogen was een tijd ernstig in gevaar, maar dat wist hij op te lossen door een bedrijf met een pikant tintje te beginnen. Wij hebben zijn financiën onder de loep genomen.

Formule 1 en Ziggo Sport

In tegenstelling tot Max Verstappen is het autoracen bij Robert Doornbos niet met de paplepel ingegoten. De zoon uit een ondernemersfamilie was voordat hij aan een carrière op het circuit begon een fervent tennisser. Toen hij op 17-jarige leeftijd de Formule 1 GP van ‘98 bijwoonde, ontmoette hij Jacques Villeneuve, die de F1 het jaar ervoor had gewonnen. Vanaf dat moment was hij verkocht, en begon aan een carrière in de racesport.

Hij reed vervolgens jaren in de Formule 3, maar maakte zijn debuut in 2006 op de Grand Prix van Duitsland. Hij reed in hetzelfde jaar drie races voor Red Bull Racing, het team waar Max Verstappen voor rijdt, maar daar is het bij gebleven. Tussen 2008 en 2012 reed Doornbos succesvol in de Champ Car-klasse, en wist hier flink wat geld mee te verdienen. Sinds 2017 is hij race-analist bij Ziggo Sport Race Café.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Robert Doornbos (@robertdoornbos)

Spannende bedrijven van Doornbos

Robert Doornbos heeft op zowel financieel gebied als op persoonlijk vlak veel te verduren gehad. Tijdens zijn carrière bij de Formule 1 werd hij gesponsord door zakenman Harry Muermans, die naar eigen zeggen ruim 11 miljoen euro in Doornbos had gestoken. Toen de zaken van Muermans slechter gingen eiste hij dat geld terug van Robert, die tot die tijd in de veronderstelling was dat het geld een schenking was.

Na een slepende rechtszaak die bijna 10 jaar duurde stond Robert Doornbos op het punt om failliet te worden verklaard, maar het ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan, dus wist hij binnen korte tijd een vermogen te verdienen met dildo’s. Hij investeerde in een start-up dat ‘high-tech speeltjes’ voor de erotische branche verkoopt, en dat werd een succes. Hij verkocht zijn aandelen en wist uiteindelijk met Muermans te schikken voor een onbekend bedrag.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Robert Doornbos (@robertdoornbos)

Vermogen Robert Doornbos

Robert Doornbos verdient een geschat salaris bij Ziggo van 405.000 euro per jaar. Daarnaast heeft hij een samenwerkingsverband met Jumbo, 4net, Red Bull Racing en TopGear, waar hij naar verluidt zo’n 120.000 jaar mee verdient. Daarnaast verdient de ex-coureur als motivational speaker ook flink wat geld, je kunt hem volgens verschillende boekingssites inhuren voor een bedrag tussen de 5000 en 7.500 euro per uur. Hij is tevens algemeen directeur bij Pon Luxury Cars.

Het vermogen van Robert Doornbos wordt geschat op 15 miljoen euro. De oud-coureur is een man die een neus voor zaken heeft, dus dit bedrag zal zeker oplopen. Hij heeft namelijk ook aandelen in bedrijven, en heeft ook beleggingen in vastgoed. Hij gaat dus nog steeds vol gas, maar trapte een paar maanden geleden even op de rem om te trouwen met interieurontwerpster Chantal Bles, de vrouw waar hij al meer dan tien jaar mee samen is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Robert Doornbos (@robertdoornbos)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Robert Doornbos (@robertdoornbos)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Robert Doornbos (@robertdoornbos)