Geld & Carrière

De 7 rijkste tennissers hebben een bizar vermogen bij elkaar geslagen

vermogen rijkste tennissers ter wereld

Tennis is een van de meest populaire sporten ter wereld en het is geen verrassing dat veel tennissers een enorm vermogen hebben opgebouwd door tegen een balletje te slaan. Maar wie zijn eigenlijk de rijkste tennissers en hoe hebben zij zoveel geld verdiend? In dit artikel nemen we een kijkje naar de top 7 ter wereld!

De rijkste tennissers van de wereld

Het prijzengeld voor tennistoernooien is sterk gestegen in recente jaren en de winnaars kunnen soms miljoenen euro’s verdienen. De winnaar van de Australian Open verdiend dit jaar maar liefst 1.915.000 miljoen euro. Met een totale prijzenpot van 76.5 miljoen euro hebben ook andere deelnemers niet te klagen.

Tennissers sluiten vaak ook sponsordeals met bedrijven, waaronder veel sportkleding merken. Ook andere merken willen zich maar al te graag verbinden aan de grote namen in de tenniswereld, zoals wel te zien is in het volgende lijstje met rijkste tennissers ter wereld.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Roger Federer (@rogerfederer)

7. Piet Sampras – 135 miljoen euro

Piet Sampras was een van de grootste tennissers aller tijden en won 14 Grand Slam titels tijdens zijn carrière. Hij verdiende een aanzienlijk deel van zijn vermogen door het sluiten van sponsordeals met bedrijven zoals Pizza Hut en Nike.

6. Andy Murray – 150 miljoen euro

Deze Schotse tennisser won drie Grand Slam titels. Andy Murray had door zijn populariteit grote deals met veel bedrijven. De grootste deals heeft hij gesloten met Adidas en Under Armour.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Andy Murray (@andymurray)

5. André Agassi – 155 miljoen euro

André Agassi was een iconische tennisspeler uit de Verenigde Staten. Zijn vermogen van 155 miljoen heeft hij voornamelijk opgebouwd via zijn sponsors. Een paar bekende sponsors zijn Nike, Adidas, Kia en Mountain Dew. Agassi stopte in 2006 vanwege rug blessures.

4. Rafael Nadal – 170 miljoen euro

Rafael Nadal is een van de meest geliefde tennissers die de baan ooit betreden heeft. Tussen 2008 en 2013 was Nadal een van de dominerende mannen binnen tennis. Onder andere Nike en Emporio Armani wilde zich maar al te graag aan deze man verbinden.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fundación Rafa Nadal (@frnadal)

3. Serena Williams – 180 miljoen euro

Serena Williams is de grootste vrouwelijke tennissers aller tijden. Van haar vermogen van 180 miljoen komt maar liefst 80 miljoen door prijzengeld. Naast haar prijzengeld heeft ze ook veel geld verdiend door sponsorships met merken zoals Nike en Pepsi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Serena Williams (@serenawilliams)

2. Novak Djokovic – 200 miljoen euro

De winnaar van de Australian Open van 2023 is Novak Djokovic. Alhoewel hij afgelopen jaar nog afwezig was omdat hij geen vaccinatie had, liet hij dit jaar weer zien dat hij de grote man is! Naast het meppen tegen ballen heeft hij deals met merken zoals Uniqlo, Mercedes-Benz en Bombardier Aerospace.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

1. Roger Federer – 800 miljoen euro

Roger Federer is waarschijnlijk de grootste tennisser aller tijden en heeft een absurd vermogen van maar liefst 800 miljoen euro! Hij is de rijkste tennisser ter wereld dankzij zijn vele sponsordeals met bedrijven zoals Rolex, Mercedes, Uniqlo en Moët & Chandon. Hij heeft met Mercedes ook een Mercedes-AMG ontworpen gebaseerd op een tennisbal.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Roger Federer (@rogerfederer)