Geld & Carrière

De rijkste boerenfamilie in Nederland heeft een duizelingwekkend vermogen

vermogen rijkste boerenfamilie nederland 2023

Boeren kunnen extreem rijk worden, en de rijkste boerenfamilie van Nederland is daar het perfecte voorbeeld van. De familie Hoogwegt, eigenaren van zuivelgigant Hoogwegt Group, is een van de meest succesvolle en invloedrijke families in de Nederlandse agrarische sector. Maar wat is het vermogen van de rijkste boerenfamilie in Nederland? Wij zochten het voor je uit!

Hoogwegt Group

Het bedrijf van de familie Hoogwegt werd in 1965 opgericht door Henk Hoogwegt. Het begon als een bescheiden onderneming in zuivelproducten, maar groeide al snel uit tot een wereldspeler in de zuivelindustrie. Vandaag de dag verhandelen ze jaarlijks ruim twee miljoen ton aan zuivelproducten over de hele wereld. Het bedrijf heeft vestigingen in Frankrijk, Polen, Duitsland, China, Singapore en de Verenigde Staten.

Dochter Caroline en zoon Bart namen het bedrijf van vader Henk over, met grote successen tot gevolg. In 2021 behaalde het bedrijf een omzet van maar liefst 3,1 miljard euro met een nettowinst van ruim 20 miljoen euro. Maar dit is niet het enige bedrijf dat ze in bezit hebben. Zo zijn ze ook eigenaar van Kennemervis Groep en hebben ze redelijk wat golfbanen op hun naam staan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hoogwegt (@hoogwegtinternational)

Het vermogen van de Hoogwegt familie

Onder Kennemervis Groep vallen maar liefst 15 andere bedrijven. Hier vallen bijvoorbeeld FishPartners en Bobeldijk onder, waar visproducten en plantaardige producten worden verkocht. Met dit imperium aan bedrijven is het niet gek dat het vermogen van de familie Hoogwegt door Quote wordt geschat op ongeveer 500 miljoen euro.

Ondanks dit riante vermogen ligt het gemiddelde bruto salaris van een boer natuurlijk een stuk lager. Desondanks zijn maar liefst 19% van de miljonairs in Nederland een boer! Al deze rijke boeren hebben gigantische lappen grond en dure machines op hun naam staan, waardoor je een redelijk leuk pensioen hebt als je alles verkoopt! Misschien is het tijd voor een carrière switch om zo de eigenaar van een grote boerderij te worden met een leuke boerin aan je zij?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hoogwegt (@hoogwegtinternational)