tom-cruise-vermogen
Geld & Carrière

Het mega vermogen van acteur Tom Cruise lijkt bijna impossible

We kennen allemaal wel de mega goede films van Tom Cruise zoals Top Gun Maverick, Last Sumarai en Mission Impossible. Wie heeft ze niet gezien? Tom Cruise is één van de rijkste acteurs van Hollywood. Vanaf jonge leeftijd is hij al bekend en dat heeft hem zeker ook op financieel gebied veel opgebracht. Wij waren benieuwd wat het vermogen is van één van de rijkste acteurs van Hollywood. 

Carrière Tom Cruise

De eerste grote rol voor Tom Cruise was in 1981 voor de film Taps. Hier kreeg hij zo’n 50.000 dollar voor op 19-jarige leeftijd. Deze rol veranderde zijn leven compleet. Tot op de dag van vandaag staat Tom Cruise nog steeds bij het talentenbureau van CAA ingeschreven bij Paula Wagner.

De eerste miljoenenfilm voor deze legend was in 1986 voor de film ‘Top Gun Maverick’. Daarmee verdiende hij zo’n twee miljoen dollar. Deze kaskraker scoort mega hoog op de rankingsite IMDB. De acteur werd mega populair in 1994 hij toen tekende voor een contract van 15 miljoen om de dode Lestat de Lioncourt te spelen in de film ‘interview with the Vampire: The Vampire Chronicles’.

tom-cruise-film

Geen mission is impossible

Wist je dat Tom Cruise de meeste stunts zelf doet? Hij haalde zelfs zijn vliegbrevet om zelf achter de stuurknuppel te gaan zitten. Niets is de acteur te gek. Zo zagen we hem door de jaren heen aan steile rotswanden hangen en aan helikopters bungelen. Moet je maar net durven!

In deel 4 van Ghost Protocol hing hij met speciale handschoenen aan één van de grootste gebouwen ter wereld. De Khalifa Toren in Dubai is maar liefst 828 meter hoog. Wij zouden het niet durven, maar de stoere acteur doet het zo maar eventjes. Het brengen de mooiste scenes op. Ook de stunt in Top Gun mogen we niet vergeten waarin Tom Cruise op een snelle motor stapt zonder helm. Als twintiger was hij hier al gek op!

Vermogen Tom Cruise

Het bedrag wat Tom Cruise met een film verdient is zeker niet mis. Zo kreeg hij voor een van zijn eerste films Risky Business in 1983 nog een ‘magere’ 75 duizend dollar. Nu verdiende hij met zijn laatste film een mega hoog bedrag van 13 miljoen dollar. Tussen de eerste en laatste film heeft Tom Cruise volgens een schatting 745 miljoen euro verdiend. Dat is maar liefst 2 keer zoveel als die het vermogen van Will Smith. 

Dit bedrag heeft hij natuurlijk niet op zijn bankrekening staan, want meneer Cruise is in de tussentijd met succes gaan investeren. Met de acteerklussen, opbrengsten uit zijn huizen en andere zakendeals wordt er geschat dat hij ieder jaar zo’n 50 miljoen dollar erbij heeft. Onlangs heeft hij nog een villa verkocht voor zo’n 40 miljoen dollar in Colorado. De locatie is perfect om je wintersport te vieren. Bekijk hieronder het geweldige huis van je favoriete secret agent.