Geld & Carrière

Rihanna is met haar gigantische vermogen de rijkste artiest ter wereld

Rihanna Vermogen Rijkste Artiest Ter Wereld

De top 10 van rijkste artiesten ter wereld bestaat voor een groot deel uit mannen, maar de nummer 1 is een vrouw: Rihanna. Hoe rijk is de aantrekkelijke zangeres eigenlijk en hoe heeft ze haar vermogen opgebouwd? We zochten het voor je uit.

Rihanna is geboren op Barbados

Rihanna werd geboren als Robyn Rihanna Fenty op het Caraïbische eiland Barbados. Ze is van Barbadiaanse, Afrikaanse, Guyanese en Ierse afkomst. Ze maakte geen goede start in haar leven: haar vader was verslaafd aan alcohol en crack. Hij was wel muzikaal en gaf blijkbaar de juiste genen aan zijn dochter door.

Rihanna werd bij een talentenjacht ontdek door de Amerikaanse producent Evan Rogers. Hij bracht haar naar de Verenigde Staten. Toen rapper Jay-Z een demo van haar hoorde was hij onder de indruk en bood haar een dikke platendeal aan.

Haar debuut sloeg meteen aan

Haar debuutalbum in 2005 Music of the Sun sloeg direct aan. Het was de start van een immense carrière. Vandaag de dag heeft ze meer dan 60 miljoen albums en 120 miljoen singles verkocht en bijna ontelbare awards gewonnen, waaronder 9 Grammy Awards, 12 Billboard Music Awards en 13 American Music Awards.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door İİ (@rihannaofficiall)

Ook in zaken direct succesvol

Rihanna is ook een uitstekende zakenvrouw. In 2017 lanceerde ze haar eigen make-up line onder de naam Fenty Beauty. Het was vanaf het begin een ongekend succes. In de eerste twee maanden was de omzet van Fenty al 100 miljoen dollar. Inmiddels wordt de merkwaarde van het bedrijf Fenty ingeschat op 2 à 3 miljard dollar. De helft daarvan is van Rihanna zelf, ze bezit namelijk de helft van de aandelen.

Als er zoveel geld binnenstroomt kun je met een gerust hart ook wat uitgeven. Rihanna staat bekend om haar vrijgevigheid en doneerde onder andere 8 miljoen dollar aan een coronavirus relief fonds, 2 miljoen voor misbruikslachtoffers in Los Angeles en voor zover bekend 5 miljoen dollar aan andere doelen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door İİ (@rihannaofficiall)

De huizen van Rihanna

Daarnaast zorgt ze ook goed voor zichzelf en bezit ze meerdere extreem luxe woningen. In 2014 kocht ze een appartement van 5,5 miljoen dollar in Los Angeles. In 2017 kocht ze een huis in de peperdure buurt Hollywood Hills. Dat verkocht ze in augustus van dit jaar voor 6,6 miljoen dollar. In maart 2021 kocht ze voor 13,8 miljoen dollar een mega huis in het zeer exclusieve Beverly Hills.

Een maand later kocht ze het huis ernaast voor 10 miljoen dollar; altijd handig, een beetje extra ruimte. Van opgroeien in armoede tot rijkste artiest ter wereld; voor een filmscenario is het haast te ongeloofwaardig, maar voor Rihanna is het de realiteit.

Wat is het vermogen van Rihanna?

Naast muzikaal is ze ook financieel zeer succesvol. Om met de deur in huis te vallen: haar vermogen schat het gerespecteerde zakenblad Forbes in op 1,7 miljard dollar. Daarmee is ze momenteel de rijkste artiest ter wereld. Nummer 2 op de lijst, haar ontdekker Jay-Z, moet met zo’n 400 miljoen dollar minder rondkomen.