rafael nadal vermogen
Geld & Carrière

Het bizarre vermogen van toptennisser en recordhouder Rafael Nadal

Afgelopen zondag heeft Rafael Nadal tijdens de zenuwslopende finale op de Australian open zijn 21ste Grand Slam titel binnengehaald. De 35 jarige Spanjaard nam het op tegen de Russische Daniil Medvedev en won de titel door zich vanaf 0-2 achterstand terug te vechten. Nadal heeft geschiedenis geschreven met deze overwinning, maar wat levert dit hem financieel op? Wij zochten de verdiensten en het vermogen uit van de toptennisser.

Succesvolle carrière van Rafael Nadal

Rafael Nadal wordt ook wel ‘de gravelkoning’ genoemd, verwijzend naar de successen die hij heeft geboekt op deze ondergrond. Hij wordt ook wel de beste tennisser aller tijden genoemd. Dat dit niet zomaar uit de lucht is gegrepen bewees Nadal afgelopen weekend door historie te schrijven met het winnen van zijn 21ste Grand Slam titel. Hij is hiermee de eerste mannelijke tennisser die dit in zijn loopbaan voor elkaar heeft gekregen.

Ondanks een slepende voetblessure en de besmetting met het coronavirus in December heeft de tennisser het toch voor elkaar gekregen om de winst te pakken. Nadal heeft zoveel overwinningen geboekt in zijn carrière als toptennisser dat het niet te doen is om ze allemaal in dit artikel onder elkaar te zetten. Een lijst van al zijn successen zie je door op deze link te klikken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tennis Legend (@tennislegend)

Het vermogen van Rafael Nadal

Rafael Nadal sleepte dankzij het prijzengeld van zijn gewonnen wedstrijden vele miljoenen binnen. Hij heeft veel geld verdiend met zijn successen. Het totale vermogen van de toptennisser wordt geschat op een slordige 220 miljoen dollar. Het prijzengeld van zijn gewonnen wedstrijden leverde hem vanaf 2018 ruim 103 miljoen dollar op. Afgelopen zondag mocht Nadal met het winnen van de Australian Open nog eens 4,4 miljoen op zijn rekening bijschrijven.

Behalve het prijzengeld verdient de tennisser ook veel geld door sponsordeals te sluiten. Ook hiermee verdient Nadal vele miljoenen. Hij heeft sponsordeals met o.a Nike, Armani, en Pokerstars. De toptennisser laat het breed hangen. Zo kocht hij in 2019 een jacht van 4,5 miljoen dollar en loopt hij rond met horloges van een half miljoen. Ook het vastgoed wat hij bezit is miljoenen waard. Om een idee te krijgen van de rijkdom van Rafael Nadal hebben we hieronder een filmpje geplaatst waarin zijn vastgoed en andere bezittingen worden uitgelicht.