vermogen Prins Harry
Geld & Carrière

Het royale inkomen en vermogen van Prins Harry

Prins Harry staat weer eens volop in de belangstelling. Er zijn spraakmakende details uitgelekt, uit zijn boek Spare – in Nederlandse vertaling Reserve – dat vandaag officieel verschijnt. Financieel zal het boek hem geen windeieren leggen,  maar het is hem naar eigen zeggen niet om het geld te doen. Hoe rijk is de jongere broer van kroonprins William eigenlijk? We zetten zijn inkomsten en vermogen voor je op een rij.

The Duke of Sussex is niet uit het nieuws weg te slaan

Prins Harry, officieel de Hertog van Sussex, was de afgelopen dagen niet uit het nieuws weg te slaan. Uit zijn vandaag te verschijnen boek lekten spraakmakende details al vroegtijdig uit:

  • Hij beweert 25 Talibanstrijders te hebben gedood.
  • Hij werd op 17-jarige leeftijd ontmaagd door een oudere vrouw.
  • Met oudere broer William had hij letterlijk slaande ruzie.
  • Hij smeekte zijn vader niet met Camilla te trouwen.

In maart 2020 nam de Prins letterlijk en figuurlijk afstand van het Britse koningshuis en verhuisde met zijn vrouw Meghan Markle naar de Verenigde Staten. Daar wonen zij in de exclusieve buurt Montecito in Santa Barbara, Californië in een villa met een waarde van naar schatting 15 tot 18 miljoen dollar.

Geen inkomsten meer van het Britse koningshuis

Harry nam afstand van het Britse koningshuis en mag ook niet meer de titel Zijne Koninklijke Hoogheid dragen. Het betekent ook dat hij geen inkomsten meer ontvangt van de Britse Koninklijke familie. Hij loopt daardoor een toelage van 5 tot 7 miljoen Britse ponden mis.

Hij en zijn vrouw moeten dus zelf voor hun inkomen zorgen. Dat gaat ze goed af. Ze sloten onlangs een geruchtmakende deal met streamingdienst Netflix. De samenwerking gaat om het maken van documentaires en andere programma’s, waar in totaal 100 miljoen dollar mee gemoeid zou zijn.

Het eigen bedrijf van Harry en Meghan Markle

Het koppel heeft een eigen bedrijf, Archewell Productions, waar in alle media-activiteiten onder vallen. Naast de deal met Netflix maakt het stel ook podcasts voor Spotify, voor een onbekend bedrag. Daarnaast mogen we zeker enkele miljoenen winst verwachten uit verkoop van het nu al geruchtmakende boek van Prins Harry, Spare. Meghan schreef al een boek: het kinderboek The Bench. Dat was overigens geen doorslaand verkoopsucces.

Vermogen van Prins Harry

Volgens de goed ingewijde site Celebrity Net Worth zit de roodharige kleinzoon van Koningin Elizabeth er warmpjes bij. Zijn totale vermogen bedraagt zo’n 60 miljoen dollar. Dat is nog los van het privévermogen van zijn vrouw Meghan Markle. Het lijkt ons realistisch dat dit vermogen nog sterk verder zal groeien. De jongste zoon van King Charles is nog maar 38 en heeft inmiddels wel bewezen dat hij wel weet hoe hij zijn inkomsten moet vergaren.

Het boek van Prins Harry

Ben jij ook benieuwd wat de schandaalprins nog meer te vertellen heeft? De uitgever belooft een grensverleggend boek vol ‘rauwe, niets ontziende eerlijkheid’. Vrijwel gelijktijdig met de Engelse uitgave getiteld Spare verschijnt ook de Nederlandse vertaling Reserve.

Harry gaf inmiddels al een eerste interview over het boek, aan de Britse krant The Guardian. Daarin stelde hij dat een aantal van zijn familieleden ‘een pact met de duivel’ hebben gesloten. De Koninklijke familie doet er voorlopig unaniem het zwijgen toe. De toekomst zal leren of het tussen de koninklijke hoogheden tot een verzoening komt.

prins harry boek reserve spare SHOP NU VOOR 29,99